Robert Cazanciuc

Robert Cazanciuc nu e tocmai primul politician care face un sondaj pe Facebook în care-i întreabă pe părinți ce-și doresc, pentru copiii lor, de la următorul an școlar. Cu toate astea, un sondaj în plus n-a dăunat nimănui. Poate doar timpului pierdut pe sondaje inutile al lui Cazanciuc. Astfel, curios de fel, acesta îi întreabă pe părinți dacă vor un an școlar online sau fizic, astăzi, 6 septembrie 2020. Reamintim că, cel puțin deocamdată, începutul școlii este programat în data de 14 septembrie.

Robert Cazanciuc: „Școală în clasă sau de acasă?”

Am rugămintea să vă întrebați copiii cum cred ei că ar fi potrivit să înceapă școala: în clasă, sau de acasă – online – și să îmi scrieți aici concluzia dialogului dumneavoastră și argumentele de la baza ei!

Sunt convins că generațiile de elevi de astăzi își cunosc foarte bine mediul și au o opinie care ar trebui luată în calcul la configurarea unei decizii.

Sunt părinte ca și dumneavoastră și sunt îngrijorat cu privire la condițiile în care va începe școala anul acesta. Am constatat, în grupurile de WhatsApp în care sunt, că părinții sunt pur și simplu îngroziți de lipsa de soluții și de riscul ca incompetența să amaneteze viitorul copiilor noștri.

Pepsiglasul și trăznăile ministeriale au speriat milioane de români care sperau ca, la finalul celor 7 luni de experimente educaționale, să avem soluții pentru un proces de învățământ desfășurat în condiții de siguranță sanitară și competență educațională.

Opiniile exprimate vor contribui la asumarea de către decidenții țării a unor reglementări prin care școala să nu sperie, ci să își îndeplinească menirea.

Haideți sa nu lăsăm lipsa de dialog și aroganța „responsabililor” din România educată să ne împiedice să găsim cele mai potrivite soluții!”, scrie Cazanciuc pe Facebook.

Astfel, pentru că și el este părinte, Robert Cazanciuc se declară îngrijorat de deciziile ministrului „Pepsiglas”, uitând cu desăvârșire că, la un moment dat, România a fost condusă de un prim-ministru „20-20”.

Citește și: Orban dă înapoi. Școala pe 14 septembrie, nu pe 1 octombrie

#News