Dan Barna și Ludovic Orban

După îndelungi scandaluri, mai pe față, mai pe din dos, se pare că alianța USR-PLUS a ajuns la sentimente mai bune în ceea ce-i privește pe cei de la PNL, singurii demni de o alianță la localele din Capitală, după cum avea să zică la un moment dat chiar liderul USR, Dan Barna.

Despre o viitoare alianță în ceea ce privește candidații comuni la sectoare, ne vorbește unul dintre cele mai „strigente” voci ale USR-ului, Claudiu Năsui.

„Eu sunt totuşi optimist că o să reuşim să avem candidaţi anti-PSD comuni (cu PNL – n.r.) în toate sectoarele. Singura condiţie, şi este o condiţie de bun simţ, dacă vrei o alianţă anti-PSD să fie anti-PSD, nu cerem ceva absurd, nu cerem ceva nerealist. Nu se poate ca formaţiunea care a susţinut ‘Fără penali în funcţii publice’ să susţină două persoane, pe care le-am nominalizat zilele acestea, care au grave problemele pe partea aceasta”, a spus Năsui duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul central al USR PLUS, potrivit Agerpres.

De partea cealaltă a baricadei, Vlad Voiculescu de la PLUS, reiterează spusele lui Claudiu Năsui, declarând că Ludovic Orban începe să dea semne de prietenie, îndemnând la înțelepciune. Astfel, o alianță temporară între USR-PLUS și PNL pare din ce în ce mai credibilă. Până la noi certuri, firește. Timp pentru asta există suficient.

„Am văzut că Ludovic Orban face apel la înţelepciune. Credem că înţelepciune este ceva diferit de a declara public că suntem transparenţi şi a împărţi Bucureştiul ca pe o roată de caşcaval. Credem că înţelepciune nu înseamnă să pretinzi că poţi câştiga alegerile singur, atunci când în ultimii 15 ani nu ai depăşit niciodată 15% şi ăsta este cazul PNL. Credem că înţelepciune înseamnă să oferim bucureştenilor o alternativă, nu numai o alternativă la candidaţii actuali ai PSD, să îi înlocuim pe aceştia cu alţi candidaţi care s-au purtat de-a lungul timpului la fel şi au avut legături strânse cu PSD. Credem că avem nevoie cu adevărat de o schimbare şi ăsta este lucrul înţelept de făcut. Negocierile merg în continuare”, a afirmat Voiculescu, de la USR-PLUS.

Toată lume… pare fericită.

Citește și: Eugen Tomac ne vorbește despre două doamne

#News