Clotilde Armand propune burse pentru elevii merituoși

În următoarea ședință a Consiliului Local

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand așteaptă încheierea mediilor din primul semetru pentru a putea calcula cuantumul burselor de merit pentru elevii din acest sector.

Într-o postare făcută pe Facebook, Clotilde Armand a precizat că propunerea va fi făcută la următoarea ședință de Consiliu Local.

„În următoarea ședință de Consiliu Local voi prezenta consilierilor locali proiectul de hotărâre prin care elevii care au rezultate bune beneficiază de burse. Așteptăm încheierea semestrului 1 pentru a cunoaște rezultatele școlare și a putea calcula cuantumul burselor”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

În acest moment, la nivelul țării aproximativ 65.000 de elevi riscă să rămână cu mediile neîncheiate pe primul semestru, potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

Conform ordinului Ministerului Educației, bursele școlare se acordă  din bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale de care aparțin unitățile de învățământ preuniversitar, potrivit prevederilor art.105 alin.(2) din Legea educației naționale nr.1/2011, în limita fondurilor aprobate cu această destinaţie. De asemenea, cuantumul unei burse acordate din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat și numărul acestora se stabilesc anual prin hotărâre a consiliului local, respectiv a consiliului județean /consiliilor locale ale sectoarelor municipiului București.

Citește și: Aproximativ 65 mii de elevi riscă să rămână cu mediile neîncheiate

#News