Aproximativ 65 mii de elevi riscă să rămână cu mediile neîncheiate

Haos în educația românescă pe timp de pandemie

În cadrul unei conferințe de presă susținută de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat că sunt aproximativ 65.000 de elevi care riscă să rămână cu mediile neîncheiate pe primul semestru, în vreme ce în anii trecuți numărul acestora era în jur de 15 mii de elevi. Creșterea se datorează trecerii la formatul online al cursurilor, încă din 9 noiembrie 2020, în toate școlile din România, indiferent de incidența cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

„La acest moment, conform datelor transmise de către unitățile școlare, prin intermediul inspectoratelor școlare județene/ISMB, se estimează că un număr de cca.65.000 de elevi se află în situație de risc cu privire la neîncheierea mediei pe semestrul I din cauza imposibilității de acces la resursele tehnologice – factor principal, la care se adaugă și alte motive precum neparticiparea la cursuri, situații medicale etc. Trebuie avut în vedere că, în ultimii ani, numărul elevilor care se aflau anual în această situație era de aproximativ 15.000”, se arată în comunicatul Ministerului Educației.

Potrivit acestuia, măsurile necesare identificate până în acest moment sunt: desfășurarea de activități remediale pe parcursul semestrului al II-lea, cu identificarea surselor de finanțare pentru plata cadrelor didactice; prelungirea perioadei de încheiere a situațiilor școlare neîncheiate în semestrul I, de la patru până la opt săptămâni de la revenirea la cursuri în semestrul al II-lea; posibilitatea încheierii mediilor cu minimum două note, indiferent de numărul orelor alocate săptămânal fiecărei discipline.

Guvernarea de dreapta, start cu stângul

Partidul Social Democrat consideră că „nota de plată” a haosului din învățământ va fi plătită de elevi, nu de guvernanții de dreapta care a început cu stângul.

„Ministrul Educației recunoaște eșecul catasfrofal al guvernării liberale din 2020 în domeniul învățământului! Cu sute de mii de copii fără acces la internet și fără tablete, școala online este un dezastru! Mai grav este însă că și actualii guvernanți continuă haosul: demnitari PNL promit iar revenirea elevilor în școli din februarie, în vreme ce oamenii USR contrazic total acest scenariu!

Din păcate, factura incompetenței actualului Cabinet va fi plătită de copiii noștri – iar asta înseamnă: medii neîncheiate pe primul semestru; multă materie pierdută, imposibil de recuperat; incertitudine și stres cu privire la examenele din acest an. Pentru școala românească, guvernarea Dreptei începe mereu cu stângul!”, au scris reprezentanții PSD, pe Facebook.

Citește și: Cîmpeanu o dă de gol pe Anisie: nu toți elevii au făcut școală online

#News