Foto: Iulia KELT

Cu toate că în spațiul public circulă fel de fel de zvonuri potrivit cărora vaccinarea ar fi sau ar putea deveni obligatorie, informațiile nu sunt susținute de autorități, cele care continuă să afirme că, în momentul de față administrarea vaccinului este opțională, cu șanse minime ca situația să se schimbe.

În sprijinul dezmințirii fake news-urilor, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că „vaccinarea este voluntară. Nu se pune problema acordării unor facilităţi în acest moment.”, adăugând că „cine vrea să se vaccineze este binevenit şi sunt vaccinuri şi vor fi în perioada următoare pentru toată lumea. Primim peste 7 milioane de vaccinuri doar în următoarele două luni”. Declarațiile au fost acordate presei astăzi, după ce ministrul a participat la ceremonia aniversară de 100 ani, a Institutului „Cantacuzino”.

Vaccinarea nu este obligatorie, fapt confirmat inclusiv de ministrul Sănătății

Vlad Voiculescu a mai spus, în cursul zilei de astăzi, că ar exista o discuție (neoficială, în acest moment) despre eventualitatea în care persoanele vaccinate să aibă o oarecare prioritate în exercitarea anumitor activități, însă acest lucru nu presupune obligativitatea.

„E o discuţie la nivel internaţional. Cu siguranţă, la un moment dat, ar putea să existe o discuţie despre vaccinare, testare şi alte modalităţi de a participa la anumite activităţi în siguranţă, fie că vorbim despre restaurante, fie că vorbim despre diverse evenimente, dar nu avem în acest moment o discuţie în sensul acesta în România”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Citește și: Lui Simion îi e frică de pașaportul de vaccinare, iar nouă ar trebui să ne fie frică de oameni ca Simion