Dacă anii copilăriei se traduc, de cele mai multe ori, prin lipsa grijilor, prin zâmbete și prin primii pași în viață, pentru Ștefan Suciu, viața depinde de medicamente.

Copilăria sa, de asemenea, depinde de cel mai scump medicament din lume, un tratament care implică doi termeni cu care nu mulți oameni se confruntă: milioane și dolari.

Auzim de milioane de dolari în filme. Citim în ziarele care scriu despre vedete și despre oamenii de afaceri. Auzim despre sume colosale și în politica făcută de oameni care jonglează cu bani, dar și cu viitorul țării.

Cel mai scump medicament din lume

Viitorul lui Ștefănel depinde de oameni simpli. Pentru că oamenii simpli sunt aceia care știu să se mobilizeze, știu că fiecare centimă contează și știu să transforme monezi mici în dolari, în mii de dolari, pentru a forma cifra finală: 2.1 milioane de dolari.

Asociația Noel se ocupă de strângerea de fonduri pentru băiețelul din Oradea, iar, până acum, au strâns 1.3 milioane de dolari din cei 2.1 milioane necesari.

Copilul de doar 3 ani are nevoie de cel mai scump medicament din lume pentru a opri boala care-i macină mușchii și care-i răpește copilăria: amiotrofia spinală musculară.

Boala lui se numește amiotrofie musculară tip 1 și este o boală care afectează mușchii de la nivelul întregului corp. Adică mușchii sunt din ce în ce mai slăbiți până ajungi sa nu te mai poți mișca deloc, să mănânci sau chiar să respiri.

Până în urmă cu câțiva ani, boala nu era tratabilă, iar majoritatea copiilor diagnosticați cu SMA1 urcau la cer în primii ani de viață.

Vestea minunată este că medicina a avansat iar acum există tratament. Se numește Zolgensma, dar, din păcate, acest tratament are un cost uriaș: 2.1 milioane dolari fiind considerat cel mai scump medicament din lume”, transmite Asociația Noel.

Se poate dona orice sumă, oricât de mică; motto-ul asociației este „puțin cu puțin se face mult”. Astfel, au reușit să salveze doi copii, doar până acum. Gestul fiecăruia îi va da o șansă reală lui Ștefan.

Modalități prin care îl putem ajuta pe Ștefan

1.            Trimite SMS la 8828 cu textul ȘTEFAN și donezi 2 euro. Pentru a dona o sumă mai mare este necesar sa trimiteți mai multe sms-uri

2.            Donează online cu cardul: https://asociatianoel.ro/doneaza.html

3.            Donează recurent, lună de lună, cu cardul https://asociatianoel.ro/doneaza/abonament-lunar.html

4.            Revolut: 0747.681.370 (user: mariab9kl)

5.            BTPay: 0752.076.131

6.            Transfer bancar:

a.            Cont Lei: RO33BTRLRONCRT0532233601

b.            Cont euro: RO80BTRLEURCRT0532233601

c.            Cont lire: RO38BTRLGBPCRT0532233601

d.            Swift/BIC: BTRLRO22

e.            Beneficiar Asociatia pentru micutul Noel

7.            Paypal: https://paypal.me/asociatiaNoel 

8.            Donează sub formă de sponsorizare. Info aici: https://asociatianoel.ro/

9.            Redirecționează 3.5% din impozitul pe salariu. Info aici: https://asociatianoel.ro/birou-virtual/genereaza-formular-230.html

Pentru a afla mai multe informații despre Ștefănel, intrați în grupul de Facebook “Uniti pentru Stefan – SMA1” accesând linkul: https://www.facebook.com/groups/749355595491433