L-am perceput greșit! Simion n-are nimic împotriva măștii

Nu mică ar fi mirarea ca în curând să auzim că PAUR își doresc, de asemenea, legiferarea căsătoriilor gay, păstrarea dreptului de vot al femeii sau incendierea statuii lui Zelea Codreanu

Observând că publicul anti-mască este unul limitat, cu șanse infime de a mai apărea altul prin manipulare, liderul PAUR (Partidul Alianța pentru Unirea Românilor) George Simion și-a înmuitat discursul, atunci când vine vorba despre celebra mască. Dacă până mai ieri, senatoarea Șoșoacă putea fi văzută urlând din toți rărunchii pe la protestele dedicate interzicerii obligativității purtării măștii în spațiile deschide, Simion pare acum să dea câțiva pași înapoi. „Nu suntem nici macar antimască.”, declară acesta, în același mod în care Mugur Mihăescu se supără când este numit conspiraționist.

Protestul n-a fost anti-mască, ci anti-sistem, spune Simion

„Eu am facut un protest două saptămâni cu privire la faptul ca românii mor pe capete in spitale, că nu există medicamente în spitale. Divizările sunt artificiale… cu mască sau fără masca, e decizia fiecaruia.”, a mai George Simion, în încercarea de a răstălmăci doctrina dovedită defectuoasă.

De ce schimbarea de atitudine?

Pentru că, în definitiv, așa cum am menționat și mai devreme, PAUR a reprezentat mereu un singur segment de populație care, și fără existența partidului, n-ar fi făcut rabat de la adevărata origine. Problema este că susținătorii PAUR rareori devin, ci mai de grabă se nasc, astfel că obținerea unor noi susținători, în forma actuală, radicalizată, a partidului, poate părea o misiune destul de grea.

Asta dacă nu cumva, desigur, PAUR își schimbă atitudinea și mai înmoaie discursurile anti-sistem. Nu mică ar fi mirarea ca în curând să auzim că aceștia își doresc legiferarea căsătoriilor gay, păstrarea dreptului de vot al femeii sau incendierea statuii lui Zelea Codreanu.

Citește și: Simion acuză dictatura militară și cere redeschiderea școlilor

#News