Simion acuză dictatura militară și cere redeschiderea școlilor

„O să mergem la Consiliul Național pentru Situații de Urgență pentru dreptul fundamental la educație”, a spus George Simion

Liderul Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (PAUR) George Simion acuză actualul executiv că aplică dictatura militară, atunci când refuză redeschiderea școlilor. În urma discuției avute cu ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, Simion a tras concluzia că nu ministrul e vinovat, ci mai de grabă vorbim despre o vină împărțită între CNSU și CNSC, lucru considerat, firește, inadmisibil de acesta. De asmenenea, Simion a mai spus, în cadrul aceluiași interviu, că are intenția să se prezinte, împreună cu echipa sa, la Consiliul Național pentru Situații de Urgență, pentru a cere vehement redeschiderea școlilor, considerând că este vorba, în acest caz, despre îngrădirea unui drept fundamental.

„Cred că am ajuns să trăim într-o dictatură militară. Ministrul Educației mi-a spus că nu este decizia lui, că ar deschide de mâine școlile dacă ar putea, dar această decizie aparține CNSU și ultimul cuvânt este la CNCS. Or acest lucru nu-l considerăm admisibil și vom merge mai departe cu solicitarea noastră. (…) O să mergem la Consiliul Național pentru Situații de Urgență pentru dreptul fundamental la educație”, a spus George Simion.

Motivul supărării lui George Simion

În definitiv, motivul principal al supărării lui Simion este, în mod cer, definit de declarația dată în cursul zilei de ieri, de ministrul Educației, fiind, probabil și motivul pentru care s-a grăbit să se întâlnească cu acesta astăzi, pentru a-i cere explicații. În cursul serii trecute, Cîmpeanu declara, la un post de televiziune, că se pregătește o ordonanță de urgență pentru prelungirea școlii online până în data de 8 februarie 2021. Vorbim despre OUG 192 care ar veni să modifice Legea 55/2020. „Speranţa şi dorinţa noastră este să organizăm semestrul II într-o manieră clasică, dar el trebuie finalizat”, spunea ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, în cursul serii trecute, cu privire la modificările de pe masa de tratative.

Citește și: Se pregătește o nouă Ordonanță de urgență pentru prelungirea școlii online

#News