„Dați-le o șansă la un trai decent în viitor copiilor României”

Social democrații vor redeschiderea școlilor, cu orice preț

Partidul Social Democrat a reacționat la declarațiile făcute de Klaus Iohannis în conferința de presă de marți, de la Cotroceni, și i-au cerut acestuia să redeschidă școlile. Mai mult, aceștia au condamnat reformele, pe care liberalii le fac chiar „sub ochii îngăduitori ai tătucului”.

„«Reforma» în viziunea președintelui Iohannis înseamnă înlocuirea a mii de directori de școli cu pilele PNL, OUG de modificare a justiției în disprețul românilor care au votat la referendum și nerespectarea legilor care asigurau venituri decente pentru milioane de salariați și pensionari.

Aceasta este imaginea #Românieinormale, clamate de Iohannis în această seară: un stat în care guvernanții se luptă pentru funcții, nu pentru #soluții pentru depășirea crizei sanitare. Totul sub ochii îngăduitori ai tătucului de la Cotroceni.

În loc să «reformați» Educația prin impunerea politrucilor în locul directorilor cu performanțe, mai bine dați-le o șansă la un trai decent în viitor copiilor României și deschideți școlile!”, au scris reprezentanții PSD, pe Facebook.

Schimbările de directori, făcute la repezeală

Întrebat în cadrul conferinței de presă de marți, de la Cotroceni, cum comentează schimbările la nivelul directorilor de școli, președintele Iohannis a declarat că ele au fost făcute la reprezeală.

„Am urmărit aceste chestiuni, este vorba de o acțiune care nu a fost pregătită din timp de Ministerul Educației, fiindcă s-a știut că la mii de școli se termină mandatul directorilor pe 9 ianuarie. Acum, sigur, unele mandate s-au prelungit, alții au primit mandate de scurtă durată până la organizarea concursului. Și cred că vom putea să vorbim de o Românie normală și de programul «România Educată» abia după ce terminăm cu această pandemie, revenim la normalitate, organizăm concursuri cum scrie la carte pentru toate aceste posturi și, atunci, toate lucrurile vor intra în normalitate. Ceea ce s-a făcut acum a fost de azi pe mâine, la repezeală, s-au prelungit mandate ori s-au dat mandate unor persoane noi pentru câteva, probabil, luni de zile. Bănuiesc că undeva prin vară deja vom avea primul val de concursuri pentru aceste funcții de conducere și atunci, chiar, voi urmări cu foarte mare atenție cum se respectă principiul meritocrației în aceste chestiuni”, a spus Iohannis.

Citește și: Aproximativ 65 mii de elevi riscă să rămână cu mediile neîncheiate

#News