Șoferi băuți și drogați, depistați în urma unei razii în București

Oamenii legii au constatat 9 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

94 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 51.000 de lei au fost aplicate sâmbătă noaptea de polițiștii Brigăzii Rutiere, care au făcut controale în mai multe zone din București pentru a depista șoferii care s-au urcat la volan sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. Oamenii legii au constatat 9 infracțiuni la regimul circulației rutiere, respectiv 3 pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului, 2 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența substanțelor psihoactive, 3 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice cu permisul suspendat, unu pentru refuzul de prelevare a mostrelor biologice necesare stabilirii alcoolemiei/prezenței în organism a substanțelor psihoactive, potrivit ziare.com.

În urma controalelor au fost reținute 17 permise de conducere, 7 pentru infracțiunile la regimul rutier, 7 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice (contravenție), 2 pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului, unu pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor.

De asemenea, au fost reținute 9 certificate de înmatriculare pentru deficiențele tehnice constatate. Un șofer în vârstă de 36 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 3 sub influența substanțelor psihoactive. după testarea preliminară cu aparatul Drugtest, a relevat prezența în organism a canabisului, conducătorul autovehiculului fiind condus la sediul I.N.M.L. în vederea prelevării de mostre biologice, fiind întocmit un dosar de cercetare penală. Un bărbat în vârstă de 28 de ani a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 4 și nu a oprit la semnalului regulamentar efectuat de polițiștii rutieri, care au pornit în urmărirea acestuia, pe care l-au oprit într-o localitate aflată pe raza județului Ilfov. Conducătorul autovehiculului a fost testat cu aparatul Alcooltest care a indicat o concentrație de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul autovehiculului a fost testat cu aparatul Alcooltest care a indicat o concentrație de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

O nouă specie de plantă, descoperită pe pajiștile din Dobrogea