USR București o acuză pe Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, că ar inventa sabotaje închipuite. În realitatea, spun liderii USR București, ar fi vorba doar de „minciunile ei ce ies la iveală.

VEZI SI USR BUCURESTI o noua-conducere/

USR București, atac dur la Gabriela Firea

„Gabriela Firea minte de îngheaţă apele! Părţi mari din Sectoarele 2 şi 3 au rămas din nou fără căldură şi apă caldă, la fel ca în decembrie 2018. De ce? Simplu. Pentru că reparaţiile pe tronsonul Bobocica, aflat la ieşirea din CET Sud, s-au făcut în proporţie de doar 18,75%, aşa cum ne arată un raport al Primăriei Generale. Gabriela Firea acuză sabotaje închipuite, dar de fapt e vorba doar de minciunile ei care ies la iveală!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a USR Bucureşti.

Cum a dezinformat Firea

Potrivit sursei citate, în august 2019 Gabriela Firea declara că a reabilitat 30 de km de reţea de transport primară.

VEZI SI Conducerile USR si PLUS -au-decis,-vor-fuziona/

„A minţit de îngheaţă apele! A reabilitat doar 680 de metri, acesta este adevărul”, a adăugat USR Bucureşti.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că va depune plângere penală pentru sabotarea sistemului centralizat de termoficare, după ce Termoenergetica a informat că, în urma unor manevre efectuate de CET Sud, aparţinând ELCEN, s-a produs o avarie la reţeaua primară ce alimentează sectoarele 2 şi 3.

Firea se plânge că e sabotată de Elcen

„Sabotaj faţă de bucureşteni, din partea Elcen, instituţie în subordinea Guvernului PNL. S-a ‘greşit’ cu 20 de grade mai mult la livrarea agentului termic, astfel încât s-a produs o avarie foarte gravă. Vom depune plângere penală pentru sabotarea sistemului centralizat de termoficare, care reprezintă infrastructură critică şi trebuie asigurată continuitatea, conform legii”, a afirmat Gabriela Firea, într-o postare pe Facebook.

Ea a spus că nu crede în varianta unei erori tehnice, că diferenţa de temperatură este „mult prea mare”, iar tehnicienii care au făcut manevrele ştiau că vor provoca „o mare avarie”.

Firea dă vina pe PNL

„Acest sabotaj vine la două zile după ce ministrul PNL al economiei a declarat că lucrează la o lege prin care Primăriei Capitalei să i se interzică plata subvenţiei pentru agentul termic, cu excepţia unui număr mic de persoane. Asta înseamnă facturi enorme pentru cetăţeni”, a declarat Gabriela Firea.

Ce spune Compania Municipală Termoenergetică Bucureşti (CMTEB)

Compania Municipală Termoenergetică Bucureşti (CMTEB) a anunţat că, în urmă unor manevre efectuate de CET Sud, aparţinând ELCEN, entitate aflată în subordinea Ministerului Economiei – manevre ce au constat în modificarea debitului ce a determinat creşterea bruscă a temperaturii agentului termic solicitat cu aproape 20 de grade, au fost înregistrate fluctuaţii de presiune în sistemul de termoficare, care au produs o avarie la reţeaua primară ce alimentează sectoarele 2 şi 3 din Bucureşti.#News