Marin Nicolae, senatorul Pro România de Galaţi, a semnat ieri, în faţa unui notar, că renunţă la pensia specială. Privilegiul i s-ar cuveni datorită celor  două mandate de parlamentar. El a dezvăluit şi cine îi va urma exemplul săptămâna viitoare.

Premieră pentru Parlamentul României

Pe 31 ianuarie, Nicolae Marin a semnat la un birou notarial din Galaţi o declaraţie de propria răspundere prin care renunţă de bună voie la pensia specială.

„Cunoscând prevederile Capitolului IX – Indemnizația pentru limita de vârstă, din Legea 96/2006, privind Statutul deputaților și senatorilor, în calitatea mea de senator în Circumscripția electorală nr. 18 Galați, declar pe propria răspundere, cunoscând prevederile art. 326 Cod Penal privind falsul în declarații, și în deplină cunoștință de cauza că renunț de bunăvoie, definitiv și irevocabil la dreptul conferit de lege privind indemnizația lunară pentru limita de vârstă (pensia specială) de care aș putea beneficia în urmă mandatelor de senator”, se arată în actul notarial.

Senatorul Marin Nicolae, urmat de Victor Ponta 

Senatorul a dezvăluit  că liderul Pro România va face şi el un gest similar luni. El a îndemnaţi toţi parlamentarii să-i urmeze exemplul.

„Îndemn toţi parlamentarii, dar în primul rând pe cei din judeţul Galaţi, să facă acelaşi lucru şi să încheiem o dată pentru totdeauna cu discuţiile despre pensiile speciale ale parlamentarilor. Este soluţia cea mai bună, legală, de a renunţa la această indemnizaţie specială care este acordată parlamentarilor care ies la pensie. Este iniţiativa mea, i-am prezentat-o domnului preşedinte Victor Ponta şi dumnealui m-a asigurat că va face acelaşi lucru luni. Apelul meu se îndreaptă în special către actuala guvernare, care încearcă din răsputeri să împiedice majorarea alocaţiilor pentru copii, invocând lipsa fondurilor şi sunt convins că prin astfel de renunţări benevole din partea actualilor dar şi a foştilor parlamentari se vor suplimenta resursele financiare necesare alimentării conturilor din care se fac plăţile pentru copii”, a declarat senatorul Nicolae Marin.

Cititi si ANI verifica primariile si descopera noi incompatibilitati

Nicolae Marin, aflat la al doilea mandat de parlamentar, şi-a făcut intrarea în politică în Partidul Conservator, pe listele căruia a obţinut un mandat de consilier local în comuna Pechea, în 2008. În anul 2012 a intrat în PP-DD, partidul lui Dan Diaconescu, a devenit primar al comunei Pechea şi apoi senator, iar în octombrie 2013 a trecut la PSD, partid pe care l-a părăsit în august august 2019, când s-a înscris în Pro România. #News