Brexit, Wahl, Austritt, EU, Großbritannien, Europa, Referendum, England, EU-Austritt, Ausstieg, Beziehung, Grafik, Illustration, Abhängigkeit, aussteigen, Gefahr, Problem, Entscheidung, Entschlossenheit, Europäische Union, Fahne, Flagge, Individualität, Integration, Isolation, Krise Minderheit, Politik, negativ, Regierung, Skepsis, Souveränität, Unsicherheit, verlassen, Konzept, Veränderung, negativ, Brixit, Darstellung, Abbildung, Bruch, 3D, aktuell, Graben, Abgrund, auseinanderbrechen, exit, Zukunft, zerbrechen, Kollaps

Brexitul, respectiv ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, s-a produs oficial vineri, ora 23:00, ora Londrei (sâmbătă, ora 01:00, ora României). Acest lucru s-a întâmplat la trei ani şi jumătate de când cetăţenii britanici au decis, prin referendum, ca ţara lor să iasă din Blocul comunitar.

Brexitul îi obligă pe românii din Marea Britanie la noi demersuri

 Cetăţenii români care trăiesc în Marea Britanie pot aplica până în iunie 2021 pentru procedura de statut de rezident, care le permită să rămână în ţară după ieşirea acesteia din Uniunea Europeană. Procedura este deschisă celor care locuiesc în Marea Britanie de cel puţin cinci ani.

Cei care nu locuiesc de atâţia ani în Marea Britanie pot aplica pentru statutul provizoriu de rezident, care le permite să locuiască şi să lucreze în ţară pe o perioadă de până la cinci ani. Pentru a fi eligibil, cetăţenii trebuie să ajungă în Marea Britanie până la sfârşitul perioadei de tranziţie, care se va încheia în decembrie 2020. Începând din 2021, românii care vin în Marea Britanie ar putea avea nevoie de vize şi permis de muncă

Marea Britanie va urma o perioadă de tranziție

Până la finalul anului va avea loc o perioada de tranziție, în care Marea Britanie va continua să aplice reglementările europene.

Europarlamentarul Nigel Farage, liderul partidului eurosceptic Brexit şi unul dintre principalii susţinători ai ieşirii ţării din Uniunea Europeană, a organizat un eveniment de celebrare a Brexit la Londra. În paralel, sute de persoane s-au adunat în faţa Parlamentului Scoţiei, nemulţumite de ieşirea ţării din Blocul comunitar.

 Nicola Sturgeon, premierul Scoţiei, teritoriu a cărui populaţiei a votat masiv împotriva Brexit, a postat pe Twitter o imagine a sediului Comisiei Europene, pe care a fost proiectat un mesaj de susţinere pentru Scoţia.

Brexitul nu va afecta colaborarea Marii Britanii cu Uniunea Europeană

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a scris pe Twitter că Brexit nu va afecta oportunităţile Uniunii Europene. Ea speră la o colaborare bună cu Marea Britanie.

„Provocările cu care se confruntă Uniunea Europeană, dar şi oportunităţile de care se poate bucura nu se vor schimba după Brexit. Vrem să avem cea mai bună relaţie posibilă cu Marea Britanie, însă aceasta nu va fi la fel de bună precum calitatea de membru”, a scris şefa Executivului european.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron: „Decizia Marii Britanii este un şoc”

Preşedintele Franţei, # Emmanuel Macron, a declarat vineri că ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană este „un şoc” şi un semnal de alarmă”, însă a adăugat că statele membre ale Blocului comunitar vor avea o abordare comună în privinţa viitoarelor relaţîi cu Londra.

Cititi si despre viata-si dupa-Brexit, ce va face Marea Britanie

„Este decizia suverană a poporului britanic. Această plecare este un şoc, este un semnal de alarmă fără precedent care trebuie auzit de întreaga lume şi care trebuie să ne facă să reflectăm. Pentru prima oară în 70 de ani, o ţară părăseşte Uniunea Europeană. Îmi amintesc cum campania din anul 2016 a fost făcută cu minciuni şi manipulare. Trebuie să tragem şi noi învăţămintele. Brexitul a devenit posibil deoarece am transformat prea frecvent Europa în ţap ispăşitor. Avem nevoie mai mult că niciodată de Europa. Trebuie să facem Europa cât mai suverană, cât mai democratică”, a spus acesta.

#News #Brexit