Un sturion salvat de către un pasionat de piscicultură

Un sturion a fost salvat de către un pasionat de piscicultură, pe numele său, Dan Constantin. Bărbatul povestește pe contul său de Facebook, cum de câteva zile, un sturion era zărit în primele ore ale zilei stând nemișcat la suprafața apei. Astfel, omul nostru n-a rămas indiferent situației și a făcut tot posibilul pentru a salva sturionul, aventura lui fiind un adevărat succes.

Citește și: De frica Coronavirusului, chinezii își ucid animalele

Iată ce a postat Dan Constantin pe contul personal de Facebook:

„AM REUSIT SA-L SALVAM!

De cateva zile personalul aflat in serviciul de paza semnalează faptul ca un sturion mare isi face apariția in primele ore ale zilei la suprafata luciului de apă si stă efectiv foarte mult nemișcat …plutind de multe ori in derivă.

Au urmat 5 zile intense cu personal suplimentar de observare a lacului…non -stop ,azi peștele și-a facut apariția exact la ora 11…..dar pentru 10 minute..într-adevăr parea bolnav..slăbit..miscari lente…Dă-i repede barca la apă,si incet ,incet la vasle catre el…cu 20 de metri inainte de a ajunge l-am pierdut,plecase in adâncuri… am ramas pe loc cu barca purtati de vânt și valuri…”cineva de sus” simtea faptul ca pacientul va iesi din nou …..si..si..DA…la nici 5 metri de barca apare in scurt timp, el,exact cu fața spre barcă…exact in ochii noștri ..nemișcat,greu de spus dacă avea lacrimi
….eu spun că da.

Citește și: Urșii polari sunt pe cale de dispariție

Apoi totul a decurs de la sine…s-a lasat prins ușor nu s-a opus deloc ,a fost pus pe targă si dus repede la ponton pentru studierea acestuia de mai aproape..nimic lovit..nimic rupt..si totusi peștele avea ceva…avea un ghem de sfoară,un rest de sac de rafie cu ceva resturi de plastic, si alte deșeuri exact in interiorul guri ,prinse puternic de cerul acesteia …..urmeaza 2-3 minute de operatie pentru că da,sunt chiar specialist in stomatologie😉..si scot ceva ce nu are legatura cu mediul lui…ceva facut de mana omului…..

In 40 de minute monstrul prinde putere.. se zbate…peștele a stat aproape tot in apă si a prins viață….mișca….apoi pleacă ca din pușcă dând din coadă puternic… udând din cap până in picioare toată audiența…exact 7 persoane. Doar atât.

DU-TE DICĂ!..ai fost salvat!…”

De menționat faptul că sturionii se află printre speciile protejate de lege, în România, Bulgaria, Serbia și Ucraina existând încă o populație activă. Cu toate acestea, populația de sturioni de la noi riscă să se decimeze din pricina braconajului și a comerțului ilegal de caviar.