Peste 100 de insule nelocuite, scoase la licitație de Indonezia

. Zona urmează să fie dezvoltată pentru turism

Indonezia scoate la licitaţie „Rezervaţia Widi”, un grup de peste 100 de insule tropicale nelocuite, punând la dispoziţia cumpărătorilor experţi în dezvoltare turistică, pentru ca insulele să poată fi transformate în resorturi. Cele 100 de insule sunt răspândite pe o suprafaţă de 10.000 de hectare, având împreună aproximativ 150 de kilometri de plaje cu nisip alb, fiind situate la nord-est de Bali, în inima „Triunghiului de Corali”. Accesul către insulele din Rezervaţia Widi va fi posibil doar cu avioanele private, potrivit digi24.ro.

Fiecare miliardar poate deține propria sa insulă, dar numai unul poate avea oportunitatea de avea peste o sută de insule, a declarat Charlie Smith, reprezentantul casei de licitaţii Sotheby’s, care se va ocupă de vânzare. 

Sotheby’s se așteaptă ca ofertele să fie „semnificative”, nefiind, momentan, un preţ de pornire. Participanţii la licitaţie trebuie să depună o garanţie de 100.000 de dolari, pentru a dovedi că au intenţii serioase, licitaţia urmând să aibă loc între 8 şi 14 decembrie. Rezervaţia Widi include, pe lângă plaje, păduri tropicale, mangrove, lagune şi lacuri. Lanţul de insule are unele dintre cele mai sănătoase ecosisteme de corali, apele nefiind exploatate prin foraje sau prin pescuit industrial. Pot fi găsite aici balene albastre, rechini-balenă şi sute de specii de mamifere marine, peşti, păsări, insecte şi şopârle.
Guvernul indonezian vrea ca ecosistemul să fie cât mai puţin afectat de turism, motiv pentru care a apelat la experţi în dezvoltare care să le propună cumpărătorilor modele de eco-turism.

„Rezervaţia Widi este cu adevărat una dintre cele mai frumoase privelişti din toată Asia. A fost o onoare să concep o viziune unică de eco-staţiuni special pentru Widi”, a declarat Bill Bensley, unul dintre experţii implicaţi în proiect. 

Achiziţia de insule nelocuite a luat amploare în ultimii ani, în special în perioada pandemiei. Shakira şi Leonardo DiCaprio se numără printre cei despre care s-a scris că ar deţine astfel de proprietăţi. Preţul unei insule pustii nu este unul foarte mare, spun companiile care intermediază astfel de achiziţii. Costurile mari apar ulterior, deoarece proprietarii trebuie să asigure şi canalizarea, electrificarea şi alte lucrări de infrastructură pentru că insulele să fie locuibile. 

Proxeneți din Maramureș, trimiși în judecată pentru traficarea unor tinere în Marea Britanie