Facebook introduce noi setări pentru siguranța minorilor

Când un minor va dori să își facă un cont pe Facebook, el va fi protejat de o confidențialitate mult mai strictă.

Compania Meta face schimbări privind aplicațiile Facebook și Instagram. Meta a lansat noile setări de confidențialitate pentru aplicațiile Facebook și Instagram, modificarea având scopul să-i protejeze pe cei mici, limitând contactele cu persoanele suspecte.

Astel, atunci când un minor va dori să își facă un cont pe Facebook, el va fi protejat de o confidențialitate mult mai strictă.

Mai mult, prin aceste setări se  va vedea ce pagini urmăresc, lista de prieteni, dar și cine le va comenta postările. Deși mulți dintre minori au deja conturi pe Facebook Sau Instagam, compania Meta va începe să îi facă pe acei utilizatori să adopte aceleași setări, pentru că să-i protejeze pe cât mai mult pe tineri, mai ales că la anumite vârste sunt foarte vulnerabili. O altă schimbare foarte importantă se referă la fluxul de recomandări People You May Know de pe Facebook, care  nu va mai afișa conturile adulților suspecți, potrivit stiripesurse.ro.

„Ca parte a eforturilor noastre de a face Facebook mai ușor de utilizat, eliminăm câteva câmpuri de profil: interesat de, opinii religioase, opinii politice și adresă. Trimitem notificări persoanelor care au completat aceste câmpuri, informându-le că vor fi eliminate. Această modificare nu afectează capacitatea nimănui de a împărtăși informații despre sine în altă parte sau pe Facebook”, a declarat purtătorul de cuvânt al Meta. Notificarea indică faptul că alte informații vor rămâne pe profiluri, alături de datele, dacă sunt completate, ale adresei de e-mail și ale numărului de telefon, care pot fi în continuare etichetate cu opțiunea „doar eu” în câmpul de vizibilitate.

Instagram și Messenger vin cu o nouă notificare tot pentru a-i ajută pe tineri să folosească instrumentele de siguranță de fiecare dată când nu se vor simți în siguranță în timpul unei conversatii

La 18 ani de la lansare, mai mult de jumătatea populației de adulți din lume are aplicația Facebook descărcată. Potrivit specialiștilor, 33% din locuitorii planetei folosesc Facebook. În prezent, populația lumii este de 7,7 miliarde de oameni, iar 65% dintre aceștia au vârste cuprinse între 15 și 64 de ani – 4,9 miliarde. În 2021, potrivit ziarului The Sun, Facebook avea drept utilizatori mai mult decât jumătate din populația totală de adulți din lume.

Peste nouă mii de ordine de protecție emise în România în nouă luni