Marcel Ciolacu

Dacă ar fi să analizăm acronimul „PSD”, am constata că acesta se desparte în următoarele cuvinte: partid, social și… democrat. Prin definiție, democrația este este un regim politiccare se bazează pe voința poporului. Principiile de bază ale democrației sunt votul universalși suveranitatea națiunii. Ceea ce ar fi trebuit, de altfel, să se aplice și în interiorul partidului, nu numai în politicile pe care acesta le practică. Așadar, acestea fiind spuse, iată că Marcel Ciolacu își ia misiunea de „mai mare conducător” în primire și începe să arunce cu amenințări spre cei ce nu vor vota moțiunea de cenzură care este programată pentru a fi citită la începutul săptămânii viitoare.

Citește și: Moțiunea de cenzură a PSD, simulacru scris de portarul Vasile?

”Dacă un parlamentar al PSD nu votează moțiunea sau lipsește nemotivat în ziua votului pe moțiune, până după alegerile generale va fi suspendat. Cu alte cuvinte, nu va participa pe listele PSD la alegeri”, a declaratșeful social-democraților.

Mergând pe ideea asta, Marcel Ciolacu a anunțat de curând cum că acei parlamentari ce nu vor fi luni prezenți la votarea moțiunii de cenzură, vor fi suspendați din partid, astfel că li se va interzice participarea la următoarele alegeri parlamentare. În cadrul aceleiași declarații, președintele interimat PSD, a mai afirmat că momentan, pentru a valida moțiunea, partidelor ce susțin această moțiune de cenzură le lipsește un singur vot pentru a atinge pragul de 233, număr ce ar garanta demiterea guvernului Orban.

Citește și: Olguța așteaptă sprijin din partea parlamentarilor PNL pentru moțiunea de cenzură

„Matematic avem 232 de voturi. Continuăm negocierile cu forțe politice și cu parlamentari neafiliați”, a declarat Marcel Ciolacu.

Rămâne de văzut dacă vreunul dintre psd-iști va fi dat afară din partid, așa cum amenință Ciolacu. Ceea ce observăm, însă, din aceste declarații, este că susținătorilor moțiunii de cenzură le este teamă de un eventual picaj al acesteia, de vreme ce au recurs la „pistoale” la tâmplă, aplicate celor ce nu ar dori să participe la demersul lor.

#News