De frica Coronavirusului, chinezii își ucid animalele

Publicația The Sun scoate în evidență o realitate crudă rezultată Coronavirusului din China. Fotografii cutremurătoare realizate de AsiaWire arată disperarea la care au ajuns oamenii din China, după ce o serie de fake-news-uri au început să circule. În fotografii se pot vedea animale de companie moarte și însângerate ce zac pe străzi, după ce în prealabil ar fi fost aruncate de la etaj.

Citește și: Cercetătorii ruși caută vaccin pentru Coronavirusul din China

Motivul pentru care chinezii aleg să comită astfel de acte îl reprezintă un zvon ce a început să circule între aceștia, potrivit căruia, animalele sunt purtătoare de Coronavirus, astfel, încercând să stopeze răspândirea virusului, chinezii aleg să-și ucidă câinii și pisicile într-un mod brutal.

Astfel de imagini au putut și văzute în Wuhan, cât și în Shanghai, unde animale îngrijite au fost zărite zăcând pe carosabil, cu urme vizibile de sânge, cauzate de impact.

Cumplitele zvonuri ar fi pornit de la declarația doctorului Li Lanjuan, care de curând a spus la o televiziune chineză:

„Dacă animalele de companie vin în contact cu cei ce au fost depistați cu Coronavirus, ar trebui și acestea puse și acestea sub carantină”.

Citește și: Cine n-are o pisică, să facă bine și să adopte

Această declarație a stârnit panică între cetățenii chinezi, panică ce a rezultat într-un masacru fără precedent asupra animalelor de companie.

În încercarea de a stopa fake-news-ul, China Global Television Network a postat o declarație aparținând World Health Organization (OMS – Organizația Mondială a Sănătății):

„Nu există nicio dovadă concretă care să ateste faptul că animale de companie ca pisici și căței ar putea să fie infectate cu Coronavirus.”

Citește și: OMS s-a trezit, Coronavirusul din China, urgență mondială

#News