Foto: ISU Hunedoara Facebook

Se pare că tehnologia nu este mereu imaculată și perfectă, așa cum ar trebui să fie. Un călător a aflat lucrul acesta pe pielea lui, după ce a rămas blocat în județul Hunedoara pe un drumeag de munte, după ce aplicația de GPS pe care o folosea a dat rateu, ducându-l „pe cel mai scurt drum”.

Și cum cel mai scurt drum nu este mereu și cel mai sigur, iată că acesta s-a trezit blocat pe un drum înghețat, fiind nevoit să ceară ajutor din partea celor de la ISU, cuprins de panică

Pe scurt, turistul plecase din Scoția, cu destinația Republica Moldova, când, GPS-ul l-a dus pe un drum necuoscut ce l-a făcut să se împotmolească în zăpadă și gheață, pe DJ 708 D din Ținutul Pădurenilor. După o căutare de circa 3 ore, pompierii ISU l-au găsit pe bărbat în apropierea satului Poienița Tomii.

Citește și: Declarațiile ministrului de interne Marcel Vela privind situația elicopterelor SMURD

„Pompierii au verificat starea de sănătate a bărbatului, care a rezistat eroic la temperatura de -12 grade Celsius până la sosirea echipajului de salvare. Sprijiniți de SVSU Vețel cu un tractor, pompierii militari au reuşit să scoată autoturismul din şanţ. După aşa o aventură, bărbatul și-a continuat drumul spre casă decis să nu mai seteze niciodată GPS-ul pe Drumul cel mai scurt, în zone pe care nu le cunoaşte, ci pe traseul cel mai sigur”, anunță, sâmbătă, ISU Hunedoara.

Probabil că de acum, omul nostru se va gândi de două ori înainte să aleagă calea cea mai scurtă, întrucât se pare că cea mai scurtă poate deveni imediat cea mai lungă cale, caz în care Waze decide să devină necooperant.

#News