Cotidianul El Mundo transmite faptul că lucrurile încep să devină cu adevărat grave, în ceea ce privește starea globală a Coronavirusului din China. Astfel, OMS decide că aceasta reprezintă o situație critică, din punct de vedere mondial, cu toate că acum o săptămână, considera că nu avem motive să ne alarmăm cu privire la acest virus, dovedit a fi letal.

Citește și: OMS nu se hotărăște dacă Coronavirus e periculos sau nu

„Motivul principal nu este ceea ce se întâmplă în China, ci ceea ce se întâmplă în alte țări”, a declarat șeful OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus care a făcut anunțul în cadrul unei conferințe de presă de la Geneva.

Citește și: Australienii caută leacuri pentru Coronavirusul originar din China

Motivul principal de îngrijorare al celor de OMS, îl reprezintă țările ce nu au un sistem medical bine pus la punct, acest fapt favorizând răspândirea virusului cu o și mai mare ușurință.

Menționăm că una din aceste țări este România, care, cel mai probabil că nu va putea face față Coronavirus, caz în care cele mai negre scenarii vor prinde contur. Nu e alta, însă dacă România nu a fost în stare să se ocupe de cazul Colectiv, nu putem avea siguranța că va putea să țină în frâu o tragedie de și mai mari proporții.

Ca să nu mai menționăm faptul că echipamentele medicale de la noi din țară sunt depășite, în marea lor majoritate, atât moral, cât și tehnologic, iar personalul nepregătit. În România se moare de la un simplu stafilococ auriu, pe care pacienții au toate șansele să-l contacteze chiar în spitalele în care sunt tratați pentru diferite afecțiuni ce nu au nicio legătură cu acesta.

Citește și: Cât costă construirea Spitalului “Sfântul Vasile cel Mare”

Astfel, cu un sistem medical precar, cel mai probabil că România este pe lista statelor la care cei de la OMS s-au referit, cu toate că nu există o informație oficială în acest sens. Cel puțin, nu deocamdată.

Citește și: Condiții îngrozitoare la Spitalul de Psihiatrie din Călărași

Numărul morților de Coronavirus, cât și a cazurilor de infectare crește de la o zi la alta în China.

#News