În urma extinderii avansate a Coronavirusului originar din orașul Wuhan (China), oamenii de știință din toată lumea se străduiesc să găsească un leac pentru acesta, întrucât situația devine pe zi ce trece tot mai gravă, numărul morților, cât și a celor infectați cu Coronavirus, fiind în creștere.

Astfel, oamenii de știință din Melbourne, Australia, au anunțat de curând cum că ar fi reușit să recreeze în laborator temutul virus, următorul pas fiind descoperirea unui antidot. Prin recreere, oamenii de știință speră să poată înțelege mai bine cum funcționează acest virus, pentru ca mai apoi să găsească soluții pentru videcarea acestuia.

Marea descoperire a fost anunțată de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS), aceeași care cu câteva zile în urmă declara că acest virus nu ar prezenta pericole de talie mondială. Se pare că acum, cei de la OMS s-au răzgândit și au dat importanța cuvenită acestei amenintăți, pe numele ei, Coronavirus, din China.

De asemenea, Rusia și China au comunicat că vor colabora cu cei din Australia pentru descoperirea unui leac cât mai repede cu putință.

Ce-i drept, aceasta s-ar putea să fie o luptă grea, chiar și în condițiile în care acest antidot va fi găsit, întrucât avem de-a face cu un virus este contagios chiar și în starea lui de incubație, nu numai după erupție, astfel că, eforturile stopării răspândirii bolii vor fi unele uriașe.

În acest moment, Comisia Națională de Sănătate din China a declarat că miercuri aveam parte de 132 de persoane decedate și de 1.459 de cazuri de infectare, confirmate. Cazuri de coronavirus s-au înregistrat și în Germania și Statele Unite ale Amercii, câteva suspiciuni de infectare existând și pe teritoriul țării noastre, până acum niciunul confirmat, însă.

Citește și: Pacientul din Bacău, bolnav de gripă, nu de Coronavirus

Petru prevenire, se interzice importul de produse venite din China și s-au instituit o sumedenie de restricții privind cetățenii veniți din acea parte a lumii.

#News