Dacă ieri anunțam că un bărbat s-a dus de bună voie la Spitalul de Urgențe din Bacău, întrucât prezenta simptome suspecte, ce l-a dus cu gândul că ar putea fi infectat cu Coronavirus, iată că astăzi aflăm că acesta este bolnav de gripă, ceea ce oricum, nu reprezintă o veste prea bună, având în vedere că și simpla gripă face ravagii în țara noastră.

Citește și: Posibil caz de Coronavirus în România

Pacientul a fost transferat la Intitutul Matei Balș din Capitală, unde i s-au făcut o serie de teste pentru a se determina cauzele simptomelor sale.

„Investigațiile efectuate pacientului care a fost transferat ieri de la Spitalul Județean de Urgență Bacău la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Bals” au arătat că acesta nu este infectat cu noul coronavirus, ci are alte afecţiuni virale. Pacientul a fost testat şi a avut rezultate pozitive pentru gripa si adenovirus, primind tratament medical de specialitate”, informează Ministerul Sănătățiii.

Astfel, în cursul zilei de astăzi, pacientul va fi externat pentru a continua tratamentul în ambulatoriu.

„Ministerul Sănătății reaminteste tuturor unităților sanitare și direcțiilor de sănătate publică că, în astfel de cazuri, este obligatorie respectarea procedurilor de raportare și comunicare, precum și a protocoalelor care au fost transmise de către Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile”, declară surse din Ministerul Sănătății.

Citește și: Firea crede în gripă, dar nu în epidemie

#News #Bacau