Cu toate că până în acest moment avem parte de un număr înregistrat de 1.400 de persoane bolnave de grip în țara noastră, Gabriela Firea nu consideră că acest număr ar putea cataloga situația ca pe o epidemie. Dacă este să judecăm faptul că nu toți cei ce prezintă simtome s-au și prezentat la spital pentru investigații și ritmul alarmant cu care acest virus se răspândește, o epidemie nu este un lucru chiar atât de greu de închipuit. În plus, trebuie să ținem cont de faptul că vaccinul antigripal nu se mai găsește în farmacii de vreme bună, astfel că răspândirea gripei în cazul celor ce nu au apucat încă să se vaccineze reprezintă un pericol real.

Iată ce scria de curând Firea pe Facebook:

”În Bucuresti au fost raportate azi dimineata (marți, n.r.), de la cabinetele scolare medicale de stat, 1404 cazuri de gripa sezoniera. 185 in sectorul 1, 152 din S2, 224 in S3, 205 in S4, 240 in S5, 397 in S6. Cifra este valabilă doar pentru scolile de stat. Aceasta este cu mult mai mare, având în vedere că Primariă Capitalei, prin Assmb, nu are pârghiile legale pentru a afla datele din școlile private, de la medicii de familie si de la spitale”

Astfel, aceasta nu consideră momentan necesară închiderea școlilor, întrucât această decizie ar trebui luată de către Ministerul Sănătății, nu de primarii de sector.

Citește și: Pacientul din Bacău, bolnav de gripă, nu de Coronavirus

„Ieri (luni, n.r.), așa cum afirmam la Comandament, în Bucuresti erau 939 de cazuri de gripă, raportate de medicii din școlile de stat. (…) Deocamdată nu a fost declarată stare de epidemie de gripă la nivelul Capitalei”, a mai precizat Firea.

Chiar dacă situația nu se prezintă ca fiind una roz, Gabriela Firea a declarat, de asemenea, că va dispune igienizarea mijloacelor de transport, pentru a preveni răspândirea virusului de gripă.

#News #Gabriela Firea