Florian Bodog

Înalta Curte de Casație și Justiție i-a retras definitiv fostului ministru al Sănătății dreptul de a coordona doctoranzi. În prezent senator și, totodată, prodecan al Facultății de Medicină și Farmacie din Oradea, Florian Bodog nu îndeplinește criteriile minime pentru titlul de profesor abilitat să conducă/coordoneze doctorate.

Scandalul datează încă din 2016 când platforma ebihoreanul a dezvăluit că Bodog a obţinut fraudulos titlul de profesor şi de conducător de doctorate, pentru că nu a respectat condiţia impusă de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) de a fi semnat ca autor principal cel puţin 6 articole ştiinţifice publicate în reviste cotate ISI. Acest criteriu este obligatoriu atât pentru cei care aspiră la titlul de profesor, cât şi pentru cei care vor să obţină certificatul de abilitare, adică dreptul de a coordona doctorate.

Conform sursei citate, Bodog a obţinut ambele titluri în 2013, la Universitatea din Oradea. Întâi, a participat la un concurs de profesor universitar la FMF, prezentând o listă de 12 articole ISI şi creând aparenţa că are de două ori mai multe lucrări decât cere legea. În realitate, însă, era autor principal doar la 3 dintre acestea. În plus, unul dintre cele 3 nici măcar nu era publicat, ci doar în curs de publicare, insuficient pentru îndeplinirea obligaţiilor legale.

Pe lângă lipsa articolelor semnate ca autor principal, Bihoreanul a arătat că lista lui Bodog avea o tematică diversă, cu totul neobişnuită pentru un chirurg estetician, cum este el, cuprinzând articole despre ulcer varicos, tumorile persoanelor supraponderale, dar şi sisteme computerizate.

Citește și: Refrenul politicii românești: Suntem pregătiți să preluăm guvernarea! La microfon Florian Bodog

HashtagNews.ro