Voiculescu aplică amenzi contravenționale, unde ar fi trebuit să demită

Amendă de 6.000 lei pentru medicul de gardă și de 3.000 lei pentru asistentă care se afla, în acel moment, de tură

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății a dispus un control la Spitalul Orăşenesc din Corabia, în urma cazului filmat și postat pe rețele de socializare, în care un bătrân a fost ignorat, în timp ce zăcea căzut în genunchi pe holurile spitalului. Potrivit declarațiilor lui Voiculescu, verificarea s-ar fi încheiat în cursul acestei dimineți.

„Am văzut şi eu imaginile de la Spitalul Orăşenesc din Corabia şi am cerut aseară trimiterea de îndată a unei echipe de control la faţa locului pentru a stabili ce s-a întâmplat cu exactitate. Verificarea echipei de control a DSP s-a încheiat astăzi dimineaţă la orele 02,00 şi a fost înaintată Corpului de Control al ministrului Sănătăţii”, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, pe Facebook.

Voiculescu dă amenzi contravenționale

Cu toate că i s-a solicitat demiterea managerului Spitalului Orăşenesc din Corabia, medicul aflat, în acel moment, de gardă, ar fi primit o amendă contravențională în valoare de 6.000 lei, ca urmare a „refuzului acordării asistenţei medicale de urgenţă unui pacient de către un medic din cadrul UPU sau CPU”, în timp ce asistenta medicală s-a ales cu o amendă de 3.000 lei pentru „nerespectarea precauţiunilor universale şi a protocoalelor de lucru de către personalul medical şi auxiliar”. Spitalul Orăşenesc din Corabia a primit un avertisment, a anunțat Vlad Voiculescu.

Cu puțin timp în urmă, Rareș Bogdan îi solicita acestuia să ia atitudine în cazul bătrânului și să îl demită, de urgență, pe managerul spitalului din Corabia, însă și pe șeful DSP Olt, amintind că există precedent pentru o astfel de situție, precedent pe care l-ar fi aplicat, în vechiul mandat chiar el, actualul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu. „Sunt convins de asta, mai ales pentru ca in alte cazuri, fără nicio analiza, au fost schimbați manageri, unii chiar foarte performanți, de unități spitalicești…, fiind înlocuiți peste noapte… tot in mandatul tău”, spunea Rareș Bogdan.

Citește și: Rareș Bogdan îl somează pe Vlad Voiculescu să-și facă treaba

#News