Nelu Tătaru /Alexandru Rafila

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru reacționează după ce Alexandru Rafila ar fi izbucnit în râs la adresa sa, fiind prezent la emisiunea lui Marius Tucă. Tătaru este de părere că Rafila și-ar fi dat seama imediat după emisiune că râsul acestuia ar fi fost nepotrivit și speră că va încerca să remedieze situația.

„Nu am discutat cu profesorul Rafila în ultimele zile. Noi avem un Comitet ştiinţific care ne prezintă zilnic evaluările pe care le raportează şi Comitetul pentru Comunicare Strategică. Cred că dumnealui şi-a dat seama, poate după emisiune, şi va încerca să explice tocmai explicaţiile pe care eu le-am dat privind evoluţia pe trendul ascendent, dar ascendentul manifestându-se de la o zi la alta cu un număr mai mic de cazuri, chiar dacă este în creştere progresivă. Mă repet, am pretenţia de la cei care înţeleg mesajul să-l poată transpune pe înţelesul tuturor dacă eu nu am reuşit”, a declarat ministrul Tătaru, potrivit Digi24.

Motivul discordiei dintre Rafila și Tătaru

„Ştiu că dumneavoastră vă pricepeţi la trenduri, la platouri, că am vorbit o jumătate de oră despre asta. A venit declaraţia prietenului dvs Nelu Tătaru: ‘Suntem pe acel trend crescător, dar scâzând ca şi intensitate a creşterii numărului de cazuri de la o zi la alta – nu suntem în scădere – suntem în momentul în care, dacă respectăm următoarele săptămâni nişte lucruri, ar trebui să ajungem la un platou. Eu aş vrea să se stabilească la 1200, 1300, dar el se poate stabili la 1500. Dar 1500 la 10 zile înseamnă încă 300 de cazuri la ATI în plus’. Citesc de azi dimineaţă, cu pixul în mână, şi nu reuşesc. Dle profesor, subliniaţi cu pixul roşu ceva, daţi-mi ceva să înţeleg”, a spus Marius Tucă în cadrul emisiunii, potrivit celor citate de mediafax.ro.

În acel moment Alexandru Rafila a început să râdă copios.

„Vă rog eu frumos, e platou. L-am citit de cinci ori! Nu mă faceţi să râd mai tare!”, a adăugat Marius Tucă.

Citește și: Ciutacu critică lipsa de reacție a autorităților de la priveghiul lui Emi Pian

#News