Arena Steaua arată acum ca o bijuterie! „Sufletul” stadionului, gazonul, este cel mai bun din țară!

Cei 74 de ani de glorie pot continua, întrucât Arena Steaua beneficiază de dotări de înaltă clasă, gazonul montat fiind cel mai bun din țară

În data de 7 iulie, 2021, Arena Steaua și-a reintrat în drepturi, recăpătându-și gloria de odinioară, la primul meci oficial. Mai mult decât atât, Stadionul Ghencea, așa cum mai este el cunoscut, beneficiază acum, de departe, de cel mai calitativ gazon din țară, arena fiind modernizată și adusă la standardele anului 2021. Concluzia firească este că cei 74 ani de istorie sportivă nu vor fi ultimii ani de glorie ai stadionului.

Arena Steaua beneficiază de cel mai bun gazon din țara noastră!

Încă de la începutul restaurării stadionului, s-a vrut ca Arena Steaua să redevină „bijuteria” stadioanelor de la noi din țară și s-a reușit, întrucât arena are parte de cel mai bun gazon de la această oră.

Arena Steaua are o capacitate de 31.254 locuri (dintre care 2.678 locuri la secțiunea VIP), dar și o suprafață construită de 82.000 mp și îndeplinește cu strictețe criteriile impuse de UEFA pentru desfășurarea competițiilor sportive aferente nivelului de clasificare în care se include. Mai mult, arena are capacitatea de a găzdui inclusiv competitii sportive de rugby, datorită gazonului de înaltă clasă, menit să reziste unui astfel de sport.

Vorbim despre un gazon hibrid, de ultimă generație, folosit pe cele mai mari stadioane ale lumii, inclusiv în Anglia. Tehnologia presupune mai multe stadii, printre care, într-o primă instanță, instalarea rulourilor de gazon natural pe suprafața pregătită în prealabil.

După aproximativ o lună de zile, timp în care rădăcinile gazonului natural cresc și se prind de stratul suport, se introduc fire artificiale de iarbă, timp de două săptămâni. Procedeul este unul ce presupune atenție și migală. În timp, gazonul artificial se unește cu cel natural, dând naștere unui tot unitar.

De reabilitatea stadionului din Ghencea s-a ocupat Construcții Erbașu, companie care și-a adus aportul, de-a lungul timpului, în ceea ce privește multe reabilitări de la noi din țară, în special atunci când vorbim despre arenele sportive.

Citește și: Stadionul Rapid se apropie de finalizare. Ultimele detalii sunt puse la punct