Percheziții de amploare la contrabandiștii de țigări

Poliţiştii de frontieră din Maramureş au găsit 4.000 de pachete de ţigări de contrabandă în maşina unui bărbat

Poliţiştii efectuează luni dimineaţă 20 de percheziții în judeţele Arad, Alba, Maramureş şi Suceava, la persoane care ar fi vândut ţigări provenite din contrabandă. Nouă persoane urmează să fie duse la audieri, potrivit stiripesurse.ro.

Contrabanda cu țigări este una din cele mai ignorate infracțiuni din România.

”Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Arad, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, împreună cu poliţiştii Serviciului Criminalistic şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, efectuează, în această dimineaţă, 20 de percheziţii domiciliare”, anunţă IGPR. Descinderile au loc în judeţele Arad (6 locaţii), Alba (3 locaţii), Maramureş (4 locaţii) şi Suceava (7 locaţii), urmând a fi puse în executare 9 mandate de aducere. Din cercetări a reieşit faptul că, din anul 2022 până în prezent, persoanele bănuite ar fi distribuit, în vederea comercializării, în mai multe judeţe din ţară, cantităţi mari de ţigarete susceptibile a proveni din contrabandă. În cadrul acestui dosar, pe parcursul cercetărilor, au fost ridicate, în vederea confiscării, 10.740.000 de ţigarete netimbrate.

Poliţiştii de frontieră din Maramureş au găsit 4.000 de pachete de ţigări de contrabandă în maşina unui bărbat, atât marfa, cât şi autoturismul fiind confiscate.

“Cu ocazia verificărilor, s-a constatat că la volan se afla un cetăţean român în vârstă de 49 de ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş. Colegii noştri i-au solicitat conducătorului auto să deschidă portbagajul, moment în care acesta a devenit agitat şi le-a spus poliţiştilor de frontieră că sistemul de deschidere nu funcţionează”, a precizat Poliţia de Frontieră.

Consumul de alcool determină apariția a 60 de boli