fermier din teleorman
Felix Mulțescu (Foto: Liber în Teleorman)

Publicația Liber în Teleorman relatează cazul revoltător al unui fermier din județul Teleorman ce a fost amendat de către Garda de Mediu, în ciuda faptului că acesta și-a împădurit terenul cu un număr de 40.000 de arbori, care, în condițiile defrisărilor actuale din România, cât și a preblemelor cauze de acestea, ar putea fi socotit ca fiind un act de eroism ecologic.

Felix Mulțescu a fost penalizat de către funcționarii statului răspunzători de Grada de Mediu din pricina unei nereguli mult prea mici pentru amenda de 3000 lei primită, neținându-se cont de eforturile acestuia de a ajuta mediul și de a-i îmbunătăți calitatea.

De menționat este că fermeriul a primit această amendă fără vreo avertizare în prealabil, fiind sancționat în lipsă și fiind ulterior pus în fața faptului împlinit, devenind dator Statului român cu aproximativ un salariu mediu pe economie.

În contextul actualului scandal privind calitatea precară a aerului respirabil din Capitală, nu putem decât să chestionăm logica după care autoritățile Gărzii de Mediu din Teleorman au ales să gestioneze acest caz revoltător. Situația aerului irespirabil se aplică, din păcate, și în celelalte zone ale țării, pricipalul motiv pentru care acest lucru se întâmplă fiind chiar lipsa de arbori care să curățe atmosfera încărcată de noxe emanate de autoturisme și uzine.

Devine de neînțeles cum eforturile unui om de a ne îmbunătăți nouă, tuturor, traiul, sunt gestionate ca fiind nesemnificative, iar neregulile cu adevărat grave care se petrec în țara noastră sunt trecute cu vederea, ori chiar, deseori laudate, sub pretextul bunelor intenții.

#News