protectia animalelor
Foto: cronica-gaestiului.ro

Un nou caz îngrozitor de cruzime contra animalelor s-a petrecut în ziua de Bobotează în județul Dâmbovița, după ce mai mulți localnici au fost filmați schingiund și lovind cu bestialitate câțiva cai, care se pare că le aparțineau. Localnicii au început măcelul împotriva animalelor în momentul în care acestea, sleite de puteri, nu au mai fost în stare să care bucăți imense de pietre și ciment.

În mod ironic, cei puși sub acuzare sărbătoreau de Bobotează o tradiție locală numită Botezul Cailor, care cu siguranță nu ar fi trebuit să se desfășoare în acest fel. Asociațiile de Protecția Animalelor se declară revoltate de caz, însă și organele de ordine dâmbovițene s-au sesizat în timp util, sancționându-i pe indivizi cu deschiderea unor dosare penale. Cazul va fi preluat de către Parchet.

„În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănirea sau schingiuirea animalelor, faptă prevazută de art. 25, alin. (1), lit. e din Legea 205/2004 privind protecția animalelor“, declară Mediafax.

#News