Ceaiul care întărește imunitatea organismului

Ceaiul verde previne apariția infecțiilor.

Ceaiul verde, provenit din frunzele plantei Camellia sinensis, este unul dintre cele mai populare ceaiuri, cu cele mai multe beneficii. Ceaiul verde  stimulează sistemul imunitar și crește rezistența organismului la boli.

Această descoperire a fost prezentată la Simpozionul 2022 despre ceai,  unde Dayong Wu, directorul asociat al Laboratorului de imunologie nutrițională a USDA, a explicat faptul că acesta ”trebuie să fie o componentă cheie a unui model alimentar sănătos, deoarece poate contribui la stimularea sistemului imunitar și la creșterea rezistenței organismului la boli, printre alte câteva beneficii pentru sănătate.”

Beneficiile pentru sănătate ale consumului de ceai verde  sunt atribuite în principal catechinelor din ceaiul verde (GTC), un antioxidant. Epigallocatechina-3-galat (EGCG) este cea mai abundentă și biologic activă catehină. Ceaiul verde ajută organismul  să se ferească de infecții. Dacă vă îmbolnăviți, ceaiul va ajuta organismul să răspundă mai eficient la boală, prin eliminarea infecției.

Ce boli previne ceaiul verde

Ceaiul ar putea reduce gravitatea acesteia atunci când acele anumite boli apar. S-a demonstrat că ceaiul verde și catechinele sale ajută în lupta împotriva unei varietăți de agenți patogeni reducând capacitatea de a infecta organismul. Ceaiul verde previne și reduce bolile autoimune mediate de celulele T, cum ar fi scleroza multiplă, artrita reumatoidă, boala inflamatorie intestinală. Ceaiul verde are vitamina C și E, care au efect antioxidant și care luptă împotriva radicalilor liberi din organism. Ceaiul verde are și efect viral direct.

Primul reactor modular mic va fi instalat în județul Dâmbovița