Foto: Iulia Kelt

După cum menționam și într-un articol anterior, o pisică îți poate schimba starea de spirit, ea devenind un membru cu acte în regulă a familiei tale, dacă știi cum să o asculți și cum să o iubești. Te-ai hotârât să adopți o pisicuță, însă nu prea știi cum să o îngrijești? Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să îți faci atât ție viața mai ușoară, cât și felinei pe care ai decis s-o faci parte din viața ta.

1. După ce ai adus pisicul acasă, dă-i voie să cerceteze casa. Pisicile sunt, prin natura lor, ființe extrem de curioase, astfel că, dându-le voie să exploreze le va ajuta să prindă încredere și să se simtă ocrotite.

2. Caz în care locuiești la etaj, nu uita de plasele de țânțari! Acestea te pot salva nu numai de eventuale ciupituri ale enervantelor insecte, cât și de o eventuală escapadă a pisicii curioase, escapadă care te poate costa chiar viața micuțului tău prieten.

3. Dacă ai apucat să-ți înveți pisica în casă, de preferat ar fi să rămâna înăuntrul casei tale, întrucât, neobișnuită cu mediul, aceasta s-ar putea să nu se mai întoarcă într-o bună zi, neștiind drumul înapoi, ori sfârșind sub roțile unei mașini. Trebuie să înțelegem faptul că o pisică ținută în casă își pierde instictele de supraviețuire. Apoi, chiar dacă, printr-o minune, aceasta se întoarce acasă, poate veni cu diverse boli.

4. Sterilizează-ți pisica!

Da, da, știm! „Pisica trebuie să rămână așa cum e lăsat-o Dumnezeu”. Nimic mai greșit din foarte multe puncte de vedere. În primul rând, dacă pisica ta va evada, totuși, caz în care aceasta e femelă, ți se va întoarce aproape sigur cu pui, iar dacă e mascul, nu vei face decât să înmulțești numărul de pisici fără adăpost de afară. În plus, o pisică sterilizată este o pisică fericită – se va prezenta mult mai liniștită, odată ce-ai eliminat problema.

5. Nu uita să adopți și să nu cumperi. Am scris aici despre asta: Cine n-are o pisică, să facă bine și să adopte

#News