S-ar putea spune că România nu este încă pregătită pentru biciclete și bicicliști, întrucât infrastructura de șosele este așa cum e, și nici cu mentalitatea șoferilor din trafic nu ne e rușine, mulți încă având impresia că șoseaua le aparține, iar un biciclist nu face decât să le încetinească viteza. Cu toate astea, toate lucrurile bune vin pas cu pas, iar noi avem speranța că nu va mai dura mult până când se vor trezi și românii la realitate și vor realiza avantaje unei biciclete.

În acest scop, am întocmit o serie de motive pentru care oricine ar trebui să aleagă bicicleta, în locul mașinii – cel puțin atunci când și unde se poate.

1. Bicicleta nu poluează

Iarăși, în România este destul de greu să convingi omul de rând că nivelul de poluare din orașe chiar este unul destul de ridicat, ce pune viețile noastre, ale tuturor, în pericol. Chiar și așa, trebuie să fim conștienți că poluare de pe străzi ne afectează. Dacă nu azi, mâine s-ar putea să nu știm exact de ce suferim de o anumită boală ale sistemului respirator. Iată de ce bicicleta este alegerea potrivită! Bicicleta nu emană gaze de eșapament.

Citește și: Ce spune astăzi Firea despre poluarea din București?

2. Pentru o bicicletă nu plătești nici taxe și nici RCA-uri

…Cel puțin, nu încă!

3. Deținând o bicicletă, nu mai dai bani pe sala de fitness

Dacă îți dorești neapărat să suplimentezi antrenamentul realizat pe bicicletă cu un abonament la o sală de fitness (eventual una care să aibă și ore de spinning, ca să fii în aceeași notă), nu te oprește nimeni. Însă, simplul mers zilnic pe bicicletă te poate ajuta să te menții în formă.

4. Bicicleta te ajută să rămâi sănătos mental

Este cunoscut faptul că sportul îți scutește ore pe care le-ai putea petrece la psiholog, caz în care te simți copleșit de cotidian. Așa că, dacă simți că nu mai poți rezista, urcă-te pe bicicletă și dă-i bice! Un astfel de antrenament zilnic te va ajuta să îți revii și să poți privi lumea din nou, fără filtrul depresiei.

Citește și: Mersul pe bicicleta iarna? Da, se poate!

5. Reparația unei biciclete costă mai puțin decât cea a unei mașini

Desigur, există biciclete între biciclete, așa cum există și mașini între mașini, dar în general, s-ar putea să rămâi cu ceva mai mulți bani în buzunar dacă deții o bicicletă, după o reparație.

#News