Cu toate că multe păreri spuneau faptul că virusul originar din China, Coronavirus, nu ar fi eligibil pentru a se transforma într-o epidemie de nivel mondial, realitatea se pare că tinde să contrazică aceste păreri. Cornavirus se întinde la nivel global într-un ritm alarmant, ajungând la peste 2000 de cazuri de infectare și la peste 40 de cazuri de deces din cauza acestuia, în toată lumea.

Un caz îngrijorător de Coronavirus (posibil) s-a produs aseară și în România, când un pasager venit din Tev Aviv a fost transportat cu ambulanța la institutul Matei Balș direct de la Otopeni, după ce a prezentat simptome de Coronavirus. Acesta ar fi călătorit acum ceva vreme în China, astfel că acum se află sub supraveghere, fiind considerat un posibil purtător al virusului letal originar din China.

„Un cetățean israelian, în vârstă de 23 ani, a aterizat pe Aeroportul «Henri Coandă» acuzând simptome gripale. Un echipaj SABIF îl transportă la Institutul Național Matei Bals pentru asistență medicală de specialitate. Menționăm că tânărul nu este suspect de infecție cu noul coronavirus deoarece a călătorit în China în urmă cu mult timp (cel puțin 3 luni)”, a declarat Ministerul Sănătății.

Citește și: PSD se preface că știe totul despre Coronavirus

Cu toate astea, Raed Arafat nu consideră cazul a fi unul de risc, întrucât vizita pasagerului venit de la Tev Aviv în China s-ar fi întâmplat cu mult timp în urmă, înainte ca virusul să devină o problemă.

Citește și: OMS nu se hotărăște dacă Coronavirus e periculos sau nu

”Nu, a fost o alarmă falsă, în sensul în care persoana a fost în China acum 2-3 luni, nu acum. El acum vine din altă parte. Deci faptul că a fost acum 2-3 luni nu mai este motiv de alertare și nu mai e nicio problemă (…) nu este corelat cu coronavirusul, cel puțin la acest moment, pentru că venitul din China a fost acum 3 luni și el era în altă parte. Acestea sunt informațiile de acum. L-a preluat o ambulanță să îl ducă pentru că poate are altă problemă” a declarat Raed Arafat.

#News