Benzi de circulație colorate, pe drumurile din Europa

Vor fi și benzi care se va adresa pietonilor și celor care aleg să alerge pentru exercițiul fizic, ocupând nu o parte a trotuarului, ci a carosabilului.

Majoritatea orașelor europene vor avea noi benzi de circulație dedicate, care vor viza chiar și pietonii, bicicliștii și vehiculele pentru micromobilitate, potrivit ziare.com.

Deoarece tot mai mulți oameni își abandonează mașinile, aleg alte mijloace de deplasare prin oraș, autoritățile municipale din toată Europa se concentrează pe crearea infrastructurii necesare pentru coexistența mijloacelor alternative de transport cu vehiculele tradiționale.

Printre măsurile care vor fi luate în curând pe drumurile europene se numără noile benzi de circulație dedicate, care nu vor permite mașinilor sau motocicletelor să circule, creând o „plasă de siguranță” pentru cei care optează pentru un mod de transport mai prietenos cu mediul înconjurător. Banda de circulație exclusivă este creată pentru biciclete, patine și în unele cazuri va fi permisă și intrarea micromașinilor.

Vor fi și benzi care se va adresa pietonilor și celor care aleg să alerge pentru exercițiul fizic, ocupând nu o parte a trotuarului, ci a carosabilului.

Prevederea poate fi aplicată doar drumurilor cu trafic ușor sau tronsoane cu lățime suficientă, astfel încât îngustarea unei benzi de circulație să nu creeze mai multe probleme decât cele pe care încearcă să le rezolve. Interesant este însă și felul în care au ales să delimiteze benzile de circulație exclusive. Deoarece dungile tradiționale-albe nu vor putea atrage atenția șoferilor, au fost alese culori mai vibrante precum roz și verde. Rezultatul poate fi amuzant, dar eficient, deoarece atrage privirea șoferilor fără a se gândi la benzile de circulație clasice și la restricțiile privind prezența unui vehicul tradițional acolo. Un fermier canadian crește o nouă rasă de vaci care poluează mai puțin