Un deținut acuzat că coordona traficul de droguri la Baia Mare

Bărbatul folosea un telefon mobil introdus ilegal în penitenciar

Un bărbat este acuzat de DIICOT Maramureș că a coordonat din penitenciar traficul de droguri a drogurilor folosindu-se de un telefon mobil introdus ilegal în arest, potrivit g4media.ro.

Deşi era încarcerat într-un Centru de Reţinere şi Arestare Preventivă, i-a contactat telefonic (prin intermediul unui terminal mobil introdus ilegal) pe ceilalţi inculpaţi implicându-se în activitatea de achiziţionare şi comercializare a drogurilor de mare risc.

„Inculpatul este arestat preventiv într-o altă cauză penală, în care s-a dispus trimiterea sa în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de efectuare de operaţiuni cu substanţe psihoactive, trafic de droguri de risc şi de mare risc şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de o persoană căreia exercitarea dreptului de conducere i-a fost suspendată. În sarcina inculpatului s-a reţinut astfel şi săvârşirea infracţiunii de introducere, în mod ilicit, de telefoane mobile într-un penitenciar sau centru de reţinere şi arestare preventivă” a precizat DIICOT. De asemenea, activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş şi au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei Municipale din Baia Mare, al luptătorilor şi criminaliştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş. Totodată, suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. Perseide, ploaia de stele căzătoare, vizibilă în România