Sfaturile unui dietetician pentru evitarea problemelor digestive de sărbători

Nu este recomandată prăjirea în ulei și grăsimi, ci la cuptor, în pungă de copt sau friteuză cu aer cald

Craciun
Craciun sursa foto pixabay

Dieteticianul Zsidó Szabolcs de la Spitalul Județean din Sfântu Gheorghe a enumerat principalele reguli alimentare de care să ținut cont în aceste zile, pentru a nu avea probleme digestive de sărbători. Gustați din toate, dar atenție la cantitate, potrivit g4media.ro.

Sărbătorile nu ar trebui să fie despre privare, dar organismul vă va fi recunoscător dacă veți acorda atenție cantității

. Respectați toate cele trei mese principale, chiar dacă ați mâncat mai mult decât de obicei în timpul zilei. Nu este recomandat să sărim peste cină. Când faceți prăjituri, încercați să folosiți amestecuri de făină integrală și să reduceți cantitatea de zahăr adăugat.

Evitați prăjirea în ulei și grăsimi, fiind recomandat să gătiți la cuptor, în pungă de copt sau friteuză cu aer cald.

Pentru a vă asigura aportul necesar de lichide, consumați în special apă, nu alcool. Consumați cât mai multe legume (chiar și murături) și fructe. Carnea nu ar trebui să ocupe cea mai mare parte a farfuriei. Asigurați-vă că aveți o porție mare de legume, fie ele gătite la aburi, crude sau fierte. Tradiţii şi superstiţii de Crăciun