Zeci de mii de gospodării fără curent electric, în Australia, din cauza furtunii Jasper

O femeie a murit în timpul furtunii Jasper, în seara Crăciunului

Furtuna
Furtuna sursa foto pixabay

O femeie a murit în estul Australiei, în timpul furtunii Jasper, în seara Crăciunului, iar 120.000 de gospodării au rămas fără electricitate, anunţă autorităţile australiene. O femeie în vârstă de 59 de ani a murit în urma doborârii unui arbore de rafale de vânt, în regiunea urbană Gold Coast (est), anunţă Jaye Newton de la serviciul de ambulanţă de urgenţă, potrivit g4media.ro.

”Este ca o zonă afectată de dezastru. Erau copaci pe tot drumul”, declară el presei. Furtuna Jasper a scos din funcţiune linii electrice în zona Brisbane, capitala regională a Queensland, a anunţat furnizorul local de electricitate Energex.

Energex a constat ”pagube catastrofale şi extinse, ca la scara unui ciclon”. ”Peste 800 de linii de curent (au fost) scoase din starea de funcţiune, (iar) 120.000 de clienţi (au rămas) fără electricitate, va dura zile să restabilim serviciul”, anunţă pe X întreprinderea. Serviciile de meteorologie australiene preconizează în ziua de marţi un nou episod grav de furtuni, cu rafale de vânt, grindină şi precipitaţii puternice. Ele au emis o alertă de inundaţii cu privire la un râu situat la aproximativ 40 de kilometri de Gold Coast. Tradiţii şi superstiţii de Crăciun