Trump, din ce în ce mai aproape de verdict (crimă)

„Vă cerem cu umilinţă să-l condamnaţi pe preşedintele Trump pentru infracţiunea de care este fără îndoială vinovat”, a spus unul dintre procurori

Procesul din Senatul Statelor Unite ale Americii împotriva lui Donald Trump este, în aceste zile, în toi. Dacă până acum, acuzatorii fostului președinte al SUA au expus probe noi, unele dintre ele fiind de natură să-i șocheze pe cei prezenți, în zilele următoare avocații lui Trump îi vor pleda acestuia cauza. Reamintim că fostul președinte a fost nevoit să-și găsească altă suită de apărare, după ce vechea l-a părăsit pe acesta din pricina neînțelegerilor.

La două zile de la începerea procesului intentat lui Donald Trump, pentru acuzația de „instigare la insurecție”, procurorii americani au ajuns deja la concluzia că acesta „ştia cât de explozivă era situaţia”, adăugând că fostul lider american „a aprins fitilul şi l-a aruncat direct către această cameră, spre noi”.

„Vă cerem cu umilinţă să-l condamnaţi pe preşedintele Trump pentru infracţiunea de care este fără îndoială vinovat. Pentru că, dacă nu faceţi asta, dacă ne prefacem că nu s-a întâmplat sau, mai rău, dacă lăsăm să rămână fără răspuns, cine poate spune că nu se va întâmpla din nou?”, a mai spus unul dintre procurorii democraţi, Joe Neguse.

Noile înregistrări de la atacul Capitoliului, din 6 ianuarie, îi șubrezesc lui Donald Trump șansele de câștig

Noi înregistrări vin să demonstreze gravitatea situației violențelor de la Capitoliu. Într-una dintre ele, un grup de protestatari și susținători ai lui Trump pot fi văzuți cum umblă pe holurile Capitoliului, în data de 6 ianuarie, strigând-o pe Nancy Pelosi. „Dacă ar fi găsit-o, sigur ar fi omorât-o”, a adăugat unul dintre procurori, conform unei știri AFP.

Citește și: Joe Biden renunța la zidul lui Trump