Joe Biden renunța la zidul lui Trump

„Niciun dolar furnizat de contribuabili nu va mai fi direcţionat pentru construirea unui zid la frontieră”, a spus președintele Biden, în fața Congresului

În mod sigur toată populația planetei aștepta reacția președintelui Joe Biden cu privire la (poate) cea mai controversată măsură anunțată de Donald Trump în campania electorală din 2016, construirea unui zid la granița Statelor Unite ale Americii cu Mexic, anunță Mediafax, potrivit unei știri inițiale Axios.com.

Citește și: Donald Trump, nominalizat la premiul Nobel pentru Pace

Joe Biden nu mai vrea ca banii americanilor să fie dați pe construirea unui zid la frontiera cu Mexic

„Am stabilit că decretarea urgenţei naţionale la frontiera sudică nu era justificată. De asemenea, am anunţat că, prin politicile Administraţiei mele, niciun dolar furnizat de contribuabili nu va mai fi direcţionat pentru construirea unui zid la frontieră, am cerut o revizuire atentă a tuturor resurselor acordate sau destinate acestui scop”, a declarat președintele Statelor Unite Ale Americii, Joe Biden, în fața Congresului.

În 2019, Donald Trump invoca o situație de urgență națională și cerea redirecționarea a miliarde de dolari pentru îndeplinirea visului său din campania electorală din 2016, când le promitea susținătorilor săi că va construi un zid la granița cu Mexic, pentru a stopa, astfel, intrarea ilegală în Statele Unite ale Americii a tuturor mexicanilor ce își doreau o viață mai bună. La momentul respectiv, Congresul acționa decizia în instanță pentru blocarea unei risipe considerabile de bani. Iar astăzi, noul președintel american încheie epopeea zidului, anunțând că nu are de gând să continue politica lui Trump.

Citește și: Joe Biden are planul de refacere al Statelor Unite ale Americii