Joe Biden are planul de refacere al Statelor Unite ale Americii

Statele Unite ale Americii se confruntă cu cea mai mare criză financiară a secolului

Președintele ales al Statelor Unite ale Americii Joe Biden a prezentat, în cursul serii de joi, planul de refacere al Statelor Unite ale Americii, în contextul celei mai mari crize pe care o traversează țara, din anii ’30 încoace.

Mărețul plan include suma de 1.900 de miliarde de dolari, sumă menită să amelioreze, dacă nu chiar să contracareze criza financiară cu care se confruntă americanii în acest moment.

În textul de prezentare se menționează faptul că cetățenii americani ar urma să primească un cec cu o valoare medie de 1.400 de dolari, suma exactă fiind calculată în funcție de veniturile fiecărui individ în parte. „Vrem să avansăm cât mai repede posibil”, a declarat un reprezentant al echipei viitorului președinte al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden.

De asemenea, acordarea ajutoarelor de somaj va fi prelungită până în luna septembrie a acestui an. În acest moment, aproximativ 18 milioane de americani beneficiază de această indemnizație.

Joe Biden a mai vorbit și despre creșterea salariului minim, de la 7,25 de dolari pe oră cât este în acest moment, la 15 dolari la oră. Firește, această parte a planului nu este una bătută în cuie, însă.

Citește și: Trump, acuzat de instigare la insurecție de Camera Reprezentanților

#News