Ministrul Rafila anunță că Spitalul Regional de Urgență Iași ar urma să fie terminat până în 2027

Noul Spital Regional de Urgență din Iași urmează să asigure pacienților 752 de paturi

Lucrările de proiectarea pentru Spitalul Regional din Iași se vor încheia la sfârșitul acestei luni, urmând să fie demarată procedura de licitație pentru execuția obiectivului. Lucrările ar putea începe în a două jumătate a anului, iar întreaga construcție trebuie finalizată până în 2027, a anunțat ministrul Sănătăeții Alexandru Rafila. Investiția se ridică la aproximativ 2 miliarde și jumătate de lei fără TVA, potrivit g4media.ro

Noul Spital Regional de Urgență din Iași urmează să asigure pacienților 752 de paturi , 6 centre medicale, unitate separată de ATI , ambulatoriu de specialitate, spitalizare de zi și primiri urgențe.

„După 6 ani proiectarea a ajuns la ultima etapă. Utilajele ar trebui să intre pe șantier până la sfârșitul anului, iar construcția să fie gata în 2027”, a transmis Rafila. Terenul pe care va fi ridicat Spitalul Regional de Urgență Iași se află la 2 km și jumătate de centrul orașului, în zona Moara de vânt. Într-o primă fază a lucrărilor, care vor începe în aprilie, terenul va fi eliberat de utilități și se vor face excavări.

„Este așteptat în primul rând de către pacienți, pentru că va fi important ca echipele de toate specialitățile să fie în același loc și nu cum se întâmplă acum prin colaborare, care se face transferând pacienții cu ambulanța”, a transmis și Diana Cimpoeșu, medic şef UPU SMURD Iaşi.În afară de Spitalul Regional Iași, Ministerul Sănătății are în plan spitalele de urgență din Cluj și Craiova, ambeșe în fază de proiectare.

STUDIU: Cantităţile de plastic care ajung în oceane ar putea să crească de trei ori până în 2040