Port turistic la Jurilovca, amenajat cu fonduri europene

Portul are o capacitate de 180 de locuri de acostare, împărţite într-o zonă pentru pescari şi una pentru turişti şi locuitorii zonei.

Primăria Jurilovca a anunţat că noul port turistic din localitatea de pe malul lagunei Razim-Sinoe a fost inaugurat, cu un spectacol complex, care a culminat cu un show de drone de şapte minute. Potrivit organizatorilor, la acest eveniment au fost prezente peste 30.000 de persoane, potrivit g4media.ro.Pescuitul la năvod, una dintre tradiţiile pe cale de dispariţie din Delta Dunării, a fost prezentat sâmbătă seară, într-un spectacol de drone în timpul unei melodii semnate de artistul Nicu Alifantis, invitat la evenimentul organizat de Primăria Jurilovca. Peste 200 de drone au prezentat riscurile pe care şi le asumă pescarii când pleacă în larg.

 Noul port turistic din Jurilovca are o capacitate de 180 de locuri de acostare, împărţite într-o zonă pentru pescari şi una pentru turişti şi locuitorii zonei.

Investiţia finală se ridică la 19.429.030 de lei, fiind cea mai mare investiţie în infrastructură din fonduri europene, realizată până acum în comuna Jurilovca, a mai precizat Primăria.Noul port turistic din Jurilovca, o investiție din fonduri europene de aproximativ 4 milioane de euro, este construit pe malul lacului Razelm și are în prezent o capacitate de 120 de locuri de acostare, împărțite într-o zonă pentru pescari și una pentru localnici și turiști.

Portul a fost prevăzut și cu o rampă pentru lansarea/ridicarea ambarcaţiunilor la/din apă, cu 50 de noi locuri de parcare, o insulă cu pasarelă de acces și zonă de promenadă cu spații verzi. Toate pontoanele sunt iluminate și oferă acces la prize electrice pentru încărcarea ambarcaţiunilor cu motor electric

La spectacol au contribuit şi un grup de ghizi şi copii din Jurilovca, aceştia însoţind bărcile vâslind în caiace. „Show-ul cu peste 200 de drone a fost conceput de ERK-C şi a fost pus în scenă de Evsky Show, singura firmă din România responsabilă pentru aceste spectaculoase spectacole aeriene. Muzica a fost special compusă de Nicu Alifantis, care a venit în luna mai la Jurilovca, unde a colaborat cu Juraveli, unul dintre corurile comunităţii locale. De altfel, Nicu Alfantis, care în acest an serbează 50 de ani de activitate, a fost prezent pe scena din Jurilovca şi a delectat publicul cu celebrele şi frumoasele lui melodii”, precizează Primăria Jurilovca. Pe scenă au mai urcat şi Radu Captari, Nicolae Voiculeţ, formaţia Millenium din Chişinău, Olga Alixei, Valentina Grigore.

Percheziții de amploare la contrabandiștii de țigări