BOR pune umărul la treabă și ajută autoritățile

Decizia BOR, de a ajuta autoritățile, este una suprinzătoare, însă chiar și așa, una binevenită, de vreme ce o bună partea a populației din România consideră că ceea ce zice biserica este literă de lege

Dacă până de curând, anumite capete înalte din BOR se declarau, sus și tare, împotriva oricărei restricții împotriva Covid, cel mai bun exemplu în acest sens fiind chiar ÎPS Teodosie, cel al Tomisului, iată că Patriarhia Română pare să încerce să se reinventeze în ultima perioadă, afirmând că are de gând să facă tot ce îi stă în putere pentru a ajuta autoritățile să promoveze informațiile corecte, în ceea ce privește campania de de vaccinare ce se derulează, în acest moment, în țara noastră.

Potrivit unui comunicat aparținând BOR, transmis prin purtătorul de cuvânt, Vasile Bănescu, Biserica Ortodoxă Română ar fi primit broșuri de informare din partea Guvernului, pe care ulterior le-ar fi împărțit în parohiile din țară.

BOR: „Doar cineva bine informat din surse sigure, credibile, validate instituțional, poate lua o decizie adecvată”

„Patriarhia Română, Biserica Ortodoxă Română, ca și toate celelalte Culte religioase din România, a primit Broșura informativă cu titlul: Vaccinarea împotriva COVID-19 ÎN ROMÂNIA – Gratuită, Voluntară, Sigură, document oficial al COMITETULUI NAȚIONAL DE COORDONAREA ACTIVITĂȚILOR PRIVIND VACCINAREA ÎMPOTRIVA COVID-19 ÎN ROMÂNIA. Acest material informativ a fost transmis în această perioadă tuturor ierarhilor din Patriarhia Română. În acest sens, nu în altul, Biserica se implică în absolut firescul demers de informare a clericilor și credincioșilor ei cu privire la această vaccinare. Opțiunea pentru vaccinarea cu actualul vaccin anti-Covid trebuie să se configureze pentru fiecare dintre noi în cadrul limpede al unei serioase, substanțiale informări, nu dezinformări, evitându-se astfel zona speculațiilor excesive și a extremelor. Doar cineva bine informat din surse sigure, credibile, validate instituțional, poate lua o decizie adecvată, menită să îi protejeze sănătatea personală și pe a celor din jur.”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR.

Desigur, decizia BOR, de a ajuta autoritățile, este una suprinzătoare, însă chiar și așa, una binevenită, de vreme ce o bună partea a populației din România consideră că ceea ce zice biserica este literă de lege.

Citește și: Preotul Necula afirmă că vaccinul este de la Dumnezeu

#News