Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a criticat Guvernul deoarece nu a testat populația asimptomatică, mai mult, a preferat „să omoare industria” prin măsurile drastice pe care le-a luat, măsuri ce vor duce la șomaj. Miercuri, în cadrul unei emisiuni de la România Tv, Gabriela Firea a precizat „România este singura țară din Europa care nu și-a testat populația asimptomatică”.

Miercuri, industria HoReCa (ce are 400.000 de persoane) a avut o oră de grevă, pentru a atrage atenția cu privire la ceea ce se întâmplă în acest moment.

„Am preferat să omorâm industria în loc să facem ceea ce au făcut state serioase care au avut grijă de cetăţeni. Germania a testat masiv. Franţa, Belgia, aceste ţări au avut grijă de toţi cetăţenii, inclusiv de cei care erau contaminaţi şi de cei care nu prezentan simptome.

Industria Hora şi Horeca sunt cele mai afectate, dar este curios şi paradoxal cum în întreaga Europă funcţionează terasele, lumea se cazează la hotel când merge în vacanţa, iar la noi explicaţia guvernanţilor e că avem un număr ridicat de persoane infectate”, a declarat Gabriela Firea.

Ministerul Sănătății, reguli „nesănătoase” pentru HoReCa

Gabriela Firea a precizat că Ministerul Sănătății a fost cel care s-a opus acestor testări, iar restricțiile impuse au făcut să se ajungă la această situație critică.

„Ministerul Sănătăţii s-a opus. Interesul a fost să existe un centru unic de comunicare a cifrelor şi dacă Primăria ar fi fost lăsată să testeze, automat ar fi putut fi comparate rezultatele. (…) S-a ajuns în această situaţie critică din cauza faptului că nu s-a testat. Sunt români care se tem că nu mai au ce să pună pe masă copiilor şi să nu-şi mai poată plăti ratele.

Deschiderea teraselor şi restaurantelor, eliminarea restricţiilor considerate abuzive prin comparaţie cu ce se întâmplă în Europa, nu mai ţine de autoritatea locală, ci de intervenţia Guvernului”, a menţionat primarul general.

Mai mult, „este inacceptabil că nu testăm populaţia şi impunem nişte reguli drastice care vor duce la şomaj”, a concluzionat Gabriela Firea

Citește și: Miercuri, o oră de grevă în fața teraselor

#News