Despre pandemia de panică

Despre pandemia de panică instalată nu numai în țara noastră, ci în toată lumea, aș putea să vorbesc până mâine. Sau aș putea să nu vorbesc deloc și vă las pe voi să observați ceea ce întâmplă în jurul vostru. Oameni speriați, oameni prost informați, oameni care profită de oamenii speriați și prost informați. Mai presus de orice, fake news-uri care se rostogolesc cu o viteză mai mare cu care se propagă Coronavirus. Supermarket-uri golite, stocuri de spirt, de măști inutile și de geluri antibacteriene. Slavă cerului că încă mai găsim săpun în supermarket – de ăla nu pare să vrea să se atingă nimeni. Asta-mi amintește de partfumații nespălați. Întâi săpun, după aia parfum s-ar putea înlocui acum cu „întâi săpun, după aia gel bacterian” – chit că nu rimează.

Despre miturile false

Odată cu pandemia de panică au apărut și miturile false. Adevărul e că la câți experți au apărut așa, ca după ploaie, mă și mir cum de țara asta nu-i mai prosperă, domnule! Să ai tu atâția experți într-o țărișoară așa de mică și să fii tot sărac? Undeva îmi dă cu virgulă.

Acestea fiind spuse, haideți să vedem care sunt cele mai populare mituri false despre Coronavirus, mituri ce s-au propagat prin mediul online, pe la televiziunile cancaniste și pe la colțurile de stradă cu iz de sfat popular.

Citește și: Cum se mănâncă românii între ei

Usturoiul te păzește de Coronavirus

Nu, usturoiul nu te păzește de Coronavirus, așa cum nu te păzește nici de vampiri. Spre deosebire de vampiri, Coronavirus chiar există, așa că n-ar trebui să-ți pui baza în această plăntuță dubios mirositoare. Desigur, dacă este să privim lucrurile dintr-un anumit punct de vedere, după ce-ai mâncat un mujdei ca la mama lui și-ai ieșit pe stradă, ai toate șansele să fii evitat de către ceilalți, astfel, scăzându-ți șansa de a contacta temutul virus.

Pachetele din China, risc de contaminare?

Speciliștii spun că nu. Așadar, puteți să vă comandați liniștiți prostioarele ieftine și stricate de la Aliexpress, întrucât ele nu vin la pachet cu COVID-19.

Bătrânii și copiii, risc iminent de infecție

Cu toate că da, atât bătrânii, cât și copiii prezintă un risc ceva mai ridicat de a contacta virusul, din pricina sistemului imunitar necorespunzător, mitul potrivit căruia aceștia reprezintă principala țintă, este unul fals. Coronavirus se poate lipi de absolut oricine nu se spală pe mâini!

Citește și: Cum se moare în spitalele din România

Medicamente salvatoare

Nu, fraților, nu există așa ceva. Niciun medicament din lume, fie el antibiotic, aspirină, paracetamol, nu te poate salva de Coronavirus. Singura prevenție este norocul – dacă te speli pe mâini, desigur.

Asia = Coronavirus

Caz în care aveați impresia că orice om cu ochii obligi este automat infectat și cu COVID-19, aflați că nu, nu e adevărat. Așadar, rogu-vă, nu profitați de panica asta generală pentru a vă da frâu liber tendințelor rasiste. Nimeni nu are vreo vină că se naște asiatic, european, indian. Fiecare este ceea ce este, născut acolo unde s-a nimerit să se nască.

Citește și: Ce să nu faci de Paște: coronavirus

#News