Cum se mănâncă între ei românii? Își fură unii altora mâncarea din supermarket. Pe toată! Nu care-cumva să rămână vreo conservă neatinsă pe vreun raft, că-i prăpăd!

Se intră buluc în orice magazin, indiferent că-i vorba de unul scump sau unul ieftin, se ia hapsân căruțul, se umple rapid cu toate de-ale gurii, de-alea neperisabile, și se îmbătrânește la coada lungă cât o zi de Coronavirus.

Când panica este mai periculoasă decât virusul, românul încetetază să mai gândească. Chit că are bani, chit că n-are, îi dă pe toți pe conserve de ton, cartofi, ceapă, făină sau orez. Să fie acolo! Să nu ne-apuce cumva Coronavirusul cu burțile goale. Și-apoi, caz în care vine prăpădul peste noi, doar n-om mânca bani, ce, suntem proști?

Așadar, se duce mâncarea acasă, se tapetează pereții buncărului antiatomic cu diverse conserve și pungulițe și se așteaptă cuminte apocalipsa.

Nu ne-a făcut pe noi un Coronavirus, haideți să fim serioși! Suntem oameni trecuți prin comunism, doar! Dacă e să avem un avantaj asupra apocalipsei, acela este faptul că noi știm cum s-o combatem și cum să ne facem provizii. Și poate cel mai important aspect este acela că știm să recunoaștem o apocalipsă atunci când ea se arată la orizont! Mulțumim, Nicolae Ceaușescu! Mulțumim, Elena Ceaușescu! Ne-ați călit, ne-ați învățat supraviețuirea, ne-ați îndobitocit.

Oameni împingându-se prin supermarket, oameni disperați, oameni care ling rafturile de tot ce înseamnă mâncare, oameni flămânzi sufletește, oameni speriați.

Și e doar începutul! Nici n-au apucat bine să apară zvonurile primului caz de Coronavirus din România, că la noi e deja tragedie națională, panică și groază.

Înainte să ne omoare Coronavirusul, cel mai probabil că o să ne omoare frica. Iar dacă nu ne omoară frica, ne omoară răutatea, avarismul și călcatul în picioare.

Citește și: Coronavirusul se extinde în Europa

Felicitări, Românie hapsână! Ești frumoasă și zglobie! Măcar așa te-asiguri că vei fi singura nație supraviețuitoate. România va fi cea mai mișto țară atunci când va singura de pe planetă! Ne străduim!

#News