Coronavirusul se extinde în mai multe state din Europa: Austria, Croaţia, Spania şi Elveţia au raportat ieri primele cazuri de infectare.

Virusul care a provocat deja decesul a peste 2.600 de persoane, majoritatea în China, se răspândește și în alte circa 30 de țări, ajungând și în Elveția.

Coronavirus (Covid-19) a fost confirmat în Elveția dar vorbim despre o singură persoană diagnosticată.

Coronavirusul se extinde dar, conform Biroului Federal pentru Sănătate Publică din Elveția, situația este sub control, iar bărbatul în vârstă de 70 de ani se află în stare stabilă. Televiziunea elveţiană RTS a declarat că autorităţile din Ticino, oraș situat la graniţa cu Italia, au confirmat cazul în regiune. Bărbatul a fost infectat în apropiere de orașul Milano, când a participat la un eveniment în data de 15 februarie și a prezentat primele simptome începând cu data de 17 februarie.

Biroul Federal pentru Sănătate Publică a declarat că bărbatul este momentan izolat și nimeni nu a intrat în contact cu el din data de 17 februarie. Ținând cont de aceste aspect, riscul de răspândire al virusului în Elveția rămâne moderat. Înainte de acest caz confirmat, Elveția a mai testat 300 de persoane suspecte, dar rezultatul a fost negativ.

Citește și: Nu respecți carantina, ești pedepsit! Ministrul Costache anunță

În ceea ce privește prezența virusului în restul Europei, coronavirusul a ajuns și în Austria, iar Croația a înregistrat, de asemeni, primul caz, fiind vorba de un tânăr care provine tot din orașul Milano.

Bilanțul rămâne în creștere iar Italia este, în prezent, statul cel mai afectat de existența și răspândirea epidemiei, manifestările publice și activitățile școlare fiind suspendate, iar numărul localităților intrate în carantină ajungând la 11. Cu toate acestea, premierul italian Giuseppe Conte a declarat că forțele armate se vor asigura că sunt respectate normele de carantină: „Suntem foarte încrezători cu privire la colaborarea oamenilor. Sunt sigur că va exista o formă de colaborare intensă cu comunitatea locală. În orice caz, vom pregăti măsuri pentru ca initiațivele luate să fie puse in aplicare pe deplin”.

#News