Urs accidentat mortal de o mașină în județul Covasna

Șoferul s-a speriat puternic, a declarat șeful Gărzii de Mediu Covasna, Lucian Cândea

Urși (Zărnești)

Un alt urs a fost accidentat duminică de o mașină în județul Covasna. Accidentul a fost al treisprezecelea caz produs anul acesta, animalul fiind dus la o unitate autorizată pentru incinerare, potrivit ziare.com.

Șeful Gărzii de Mediu Covasna, Lucian Cândea, spune că șoferul a fost speriat foarte tare iar mașina ”a fost avariată destul de tare”.

”În data de 08.10.2023 ca urmare a unui apel telefonic din partea IPJ Covasna, prin care am fost informați despre faptul că pe DN 11, în afara localității Lemnia se află cadavrul unui urs, reprezentanții Gărzii de Mediu Covasna, IPJ Covasna, primăriei comunei Lemnia, medicul veterinar și reprezentantul fondului cinegetic s-au deplasat la fața locului, unde au constatat că exemplarul de urs a fost omorât accidental”, transmit reprezentanții Gărzii de Mediu Covasna pe Facebook. Trupul ursului a fost dus la o unitate autorizată pentru a fi incinerat, ca și în celelalte cazuri similare. Lucian Cândea mai spune că anul acesta au avut loc treisprezece cazuri în care urșii, adulți și pui, au fost implicați în accidente pe drumurile din județ. Cifra este în creștere comparativ cu anul precedent, când au avut loc cinci astfel de incidente. Alarmant: Numărul cazurilor de boli psihice s-a dublat în ultimul deceniu în România