Fost director în Ministerul Mediului, urmărit penal de DNA

El este acuzat că a pretins unui om de afaceri o mită de 1 milion de lei pentru a-i anula o datorie de peste 5 milioane de lei

Un director al Autorității Vamale Române, Nicolescu Dinu Octavian, este urmărit penal de procurorii anticorupție, fiind acuzat că ar fi pretins o mită de 1 milion de lei de la un om de afaceri pentru a dispune anularea unor datorii la stat de peste 5 milioane de lei, se arată într-un comunicat al DNA, potrivit g4media.ro.

Potrivit procurorilor, în datele de 13 și 14 aprilie 2020, inculpatul Nicolescu Dinu-Octavian ar fi primit în două tranșe (500.000 lei și 495.000 lei) suma totală de 995.000 de lei. Nicolaescu urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 25 aprilie 2023, a inculpatului NICOLESCU DINU-OCTAVIAN, la data faptei director economic în cadrul Ministerului Mediului, în prezent director al Autorității Vamale Române, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență. În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: În contextul menționat mai sus, în datele de 13 și 14 aprilie 2020, inculpatul Nicolescu Dinu-Octavian, prin același intermediar, ar fi primit în două tranșe (500.000 lei și 495.000 lei) suma totală de 995.000 de lei. Precizăm că presupusul „litigiu” pe care societatea omului de afaceri îl avea cu Administrația Fondului pentru Mediu nu a fost „rezolvat” până în prezent. Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 şi art. 309 Cod de procedură penală. La data de 26 aprilie 2023, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.”, a comunicat DNA.

Adina Vălean: România trebuie să aibă minim trei autostrăzi finalizate pentru a avea o infrastructură naţională rezilientă